Labai skanių bulvinių blynų su žolelių padažu receptas.
2–3 asm.
Gaminimas – 20 min.
Kepimas – 20 min.
Reikia:
4–5 vid. dydžio miltingų bulvių
Nedidelio gumbelio saliero
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
1 rūgštaus obuolio
1 kiaušinio
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio džiovinto mairūno
OBELIŲ rapsų aliejaus (kepti)
Gali prireikti 1–2 šaukštų miltų, jei naudosite labai jaunas bulves
1. Bulves sutarkuokite arba bulvine, arba kiek stambesne tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis, ir jį nupilkite. Sutarkuokite salierą, svogūną, česnaką ir obuolį. Sumaišykite kartu su bulvėmis.
2. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir mairūną. Viską išmaišykite.
3. Stipriai įkaitinkite mažą keptuvę, įpilkite rapsų aliejų, sumažinkite kaitrą ir dėkite tešlą šaukštu į keptuvę. Kepkite blynelius per visą keptuvės dydį įkaitintame rapsų aliejuje. Bet, pirmiausia, pabandykite išsikepti vieną mažą sklindį – jei jis subyra, tuomet įmaišykite į tešlą miltų. Bet be miltų sklindžiai skanesni.
4. Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Kvapnus žolelių padažas
Ryšelio petražolių
Ryšelio bazilikų
2–3 svogūnų laiškų
50 g rapsų aliejaus
½ skiltelės česnako
200 g majonezo
200 g graikiško jogurto
Žiupsnelio druskos
1. Sutrinkite žoleles trintuvu. Supilkite rapsų aliejų. Permaišykite ir perkoškite.
2. Sutrinkite česnaką, sumaišykite su naminiu majonezu ir graikišku jogurtu. Įberkite druskos, jei reikia. Įmaišykite žolelių aliejų.
Skanaus!