Skanus, sotus patiekalas pietums arba vakarienei: bulviniai blynai su kopūstais.
2 asm.
Gaminimas 30 min.
Bulviniams blynams su kopūstais reikia:
100 g pekininio kopūsto
4 vid. dydžio bulvių
1 vid. dydžio svogūno
2 kiaušinių
Druskos
Juodųjų pipirų
Aliejaus kepti
Varškės kremui:
150 g varškės
30-40 ml pieno
1 prinokusio avokado
½ citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
Žiupsnelio mėgstamų prieskoninių žolelių
2-3 krabų lazdelių
1. Pekininį kopūstą smulkiai supjaustykite ir lengvai pamaigykite. Bulves sutarkuokite burokine tarka, taip pat sutarkuokite ir svogūną. Įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos, juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
2. Kepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
3. Sutrinkite varškę kartu su pienu, avokadu, įberkite mėgstamo prieskoninių žolelių mišinio ir sutrinkite trintuvu ilgu kotu. Paskaninkite citrinos sultimis ir žievele, druska, juodaisiais pipirais. Išmaišykite. Krabų lazdeles supjaustykite į 3-4 dalis įstrižai.
4. Blynus patiekite su varškės padažu ir krabų lazdelėmis.
Skanaus!