Šis bulvių patiekalas reikalauja šiek tiek pastangų, bet, jeigu norite nustebinti net didžiausius estetus, gaminkite.
4 asmenims
180 °C
Gaminimo laikas – 15 min.
Kepimo laikas – 30 min.
Bulvių riekelių pyragui pagaminti reikia:
6–8 vienodo dydžio bulvės
80 g sviesto
1 šaukštelis Provanso žolelių
žiupsnelis druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite storasienę kepimo formą, gausiai ištepkite ją sviestu.
2. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausia – specialia pjaustykle).
3. Ištirpinkite sviestą, bet jo nekaitinkite, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų.
4. Bulvių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.
5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Ar bulvės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.
Skanaus!