Saldus patiekalas, kuris konkuruoja net su skaniausiais ledais. Egzotiškas receptas su kokosų gėrimu, saldintu sutirštintu pienu ir mandarinais nepaliks abejingų.
#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptą galite pažiūrėti čia
Kokosų desertui pagaminti reikia:
250 ml grietinėlės 36% rieb.
250 ml SANTA MARIA kokosų gėrimo 24 % rieb.
250 ml saldinto sutirštinto pieno
250 ml pieno
1 pakelio želatinos
2 šaukštų kokosų drožlių
6 mandarinų
4 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
Šviežių mėtų lapelių papuošimui
Grietinėlę, SANTA MARIA kokosų gėrimą 24 % rieb., sutirštintą pieną ir pieną gerai išmaišykite. Pagal nurodymus paruoškite želatiną ir lengva srovele, maišydami šluotele, supilkite ją į mišinį (1 pakelio želatinos – 1 litrui mišinio). Viską gerai sumaišykite.
Į kremą suberkite kokosų drožles ir viską išmaišykite.
Mandarinų skilteles perpjaukite per pusę. Trijų mandarinų skilteles sluoksniuokite su kremu, likusius pasilikite viršutiniam sluoksniui. Desertą palikite šaltoje vietoje kelioms valandoms sustingti.
DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemą sumaišykite su likusiais mandarinais.
Kai desertas sustings, ant viršaus dėkite mandarinų ir uogienės sluoksnį. Puoškite šviežiais mėtų lapeliais.
ALFO PATARIMAI:
· Mandarinus galite keisti apelsinais.
· Norint egzotiškesnio skonio į uogienę galite įberti cinamono.
· Puošti galite ne tik mėtomis, bet ir kitomis žolelėmis.
Skanaus!