Nerealaus skonio patiekalas, kuris yra kažkas tarp blynų ir varškėtukų. Sklindžių su kreminiu varškės ir apelsinų džemo įdaru receptas.
10 blynelių reikės:
1 kiaušinio
150 ml NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
50 ml SANTA MARIA kokosų gėrimo 18 % rieb.
2 šaukštų aliejaus (kukurūzų, rapsų, alyvuogių)
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g kvietinių miltų
1 citrinos žievelės
2 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos
3 šaukštų pertrintos varškės
DANSUKKER cukraus miltelių
Aliejaus (patepti keptuvei)
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite NATURLI ekologišką avižų kreminį gaminį, SANTA MARIA kokosų gėrimą 18 % rieb., aliejų, suberkite kepimo miltelius ir viską gerai sumaišykite. Suberkite miltus, įtarkuokite citrinos žievelės, dėkite DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo, įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir vėl viską maišykite. Palikite tešlą pastovėti, bent 15 minučių, kad miltai pabrinktų.
Įdarui: į varškę įdėkite šaukštą apelsinų džemo ir neišmaišykite, o lengvai permaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir paskleiskite po visą paviršių su popieriniu rankšluosčiu, keptuvė turėtų būti sausa.
Dėkite po šaukštą tešlos, į blyno vidurį dėkite mažą šaukštelį varškės ir džemo kremo, ir vėl dėkite šaukštą tešlos, kad uždengtumėte varškę. Kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies. Patiekite apibarstę DANSUKKER cukraus milteliais.
ALFO PATARIMAI:
· Blyneliai skanūs tiek karšti, tiek šalti.
· Netoleruojantys laktozės gali nedėti varškės, o tik apelsinų džemą.
· Jei liktų varškės, ją galite papildomai patiekti prie blynelių arba valgyti vieną.
· Jei neturite kokosų gėrimo, jį galite keisti avižų kreminiu gaminiu.
Skanaus!