Azija jūsų namuose: tiršta kokosinė sriuba
- 2020-02-02
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-02-05
Jei trokštate pažinti kitą šalį, geriausiai tai daryti per maistą. Neturite bilieto į Tailandą? Ne problema! Idėjų moderatorius Alfas siūlo patiekalą, su kuriuo įsileisite Aziją į savo namus.

4 asm.
15 min.
Reikia:
2 lakštelių kiaušininių makaronų
1 svogūno
Aliejaus (kepti)
1 pakelio „Tom Kha“ sriubos prieskonių
2 pakelių SANTA MARIA kokosų pieno 18 proc. riebumo (po 250 ml)
250 g virtų krevečių
150 g vyšninių pomidoriukų
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
Ryšelio kalendrų (patiekti)
Kelių lapelių baziliko (patiekti)
Aitriosios paprikos (patiekti)
Žaliosios citrinos (patiekti)
1. Užvirinkite vandenį ir išvirkite 2 lakštelius kiaušininių makaronų.
2. Susmulkinkite svogūną ir trumpai apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Suberkite „Tom Kha“ sriubos prieskonius, išmaišykite ir dar kepkite 1–2 min.
4. Supilkite į puodą SANTA MARIA kokosų pieną, pamaišykite ir įpilkite dar apie 400 ml vandens. Maišykite kokosų pieną su vandeniu santykiu 1:1, supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite krevetes, pomidoriukus ir žirnelius. Viską išmaišykite ir pavirkite dar 1–2 min.
5. Patiekite sriubą su makaronais, kalendrų ir baziliko lapeliais. Pageidaudami galite sriubą gardinti žaliosiomis citrinomis ir aitriąja paprika.