Yra daugybė būdų patiekti kiaušinį ar pagaminti omletą. Tačiau plėšytas omletas yra patiekalas, kurį galima vadinti pusryčių desertu.
2 asm.
Gaminimas 20 min.
Plėšytam omletui reikia:
Saujelės šviesiųjų razinų
1–2 šaukštų romo, brendžio arba apelsinų sulčių
3 AUDRUPIO paukštyno kiaušinių
200 ml pieno
1 šaukšto cukraus
100 g miltų
Lydyto sviesto (kepti)
Miltelinio cukraus (patiekti)
1. Užmerkite razinas brendyje, sultyse arba rome.
2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su pienu ir cukrumi, įmaišykite miltus ir nuspaustas razinas.
3. Baltymus išplakite ir pamažu, labai atsargiai mentele įmaišykite į tešlą.
4. Pilkite tešlą į keptuvę su lydytu sviestu, palaukite, kol iškeps apačia, apverskite ir mentele suplėšykite omletą, permaišykite ir baikite kepti.
5. Patiekite pabarstytą milteliniu cukrumi.
*Papildomai galite patiekti uogų, abrikosų džemo arba šokoladinio padažo.
Skanaus!