2 porcijoms
Reikia:
500 g kiaulienos šonkaulių
Marinatui:
3 šaukštų aliejaus
4 skiltelių česnako
2 šaukštelių pomidorų pastos
50 ml espreso kavos
4 šaukštų Vusterio padažo
2 šaukštų rudojo cukraus „Farino“
1 žaliosios citrinos sulčių
1. Išvirkite šonkauliukus su prieskoniais pasūdytame vandenyje.
2. Marinatui: į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite smulkintą česnaką ir pakepinkite (stenkitės jo nesudeginti). Sudėkite pomidorų pastą, įberkite cukraus, supilkite kavą, Vusterio padažą ir žaliosios citrinos sultis. Viską truputį pavirkite.
3. Šonkaulius aptepkite gautu padažu ir palikite pasimarinuoti arba iš karto dėkite kepti.
4. Kepkite 220 °C orkaitėje maždaug 10 min., kol gražiai apskrus.
Skanaus!