4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Reikia:
2 antienos filė
½ nedidelio raudonojo kopūsto
400 g violetinių bulvių
2 raudonųjų svogūnų
2 apelsinų
150 ml terijakio padažo
50 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
1. Įpjaukite kryžmai grotelėmis antienos filė odelę. Dėkite į šaltą keptuvę odele į apačią. Kaitinkite, kol odelė gražiai apskrus ir išsiskirs daug riebalų.
2. Kepimo skardą patepkite aliejumi. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, bulvytes perpjaukite pusiau arba palikite, kaip yra. Sudėkite visas daržoves, taip pat supjaustytus į 6–8 dalis svogūnus, viską apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska.
3. Apkeptą antienos filė dėkite šalia daržovių odele į viršų.
4. Sudėkite pjaustytus apelsinus, kelių skiltelių sultimis apšlakstykite antieną.
5. Šaukite skardą į orkaitę ir kepkite 20 min.
6. Baikite kepti po įkaitusia grilio spirale, kad gražiai apskrustų.
7. Taip pat galite naudoti ir įprastų spalvų daržoves. Patiekite su terijakio padažu.