4 asm
Gaminimo laikas 10 min
Virimo laikas – tiek kiek verda makaronai
Reikia:
1 maža skardinė luptų pomidorų savo sultyse
½ svogūno
1–2 skiltelės česnakų
½ šaukštelio džiovintų raudonėlių
aliejaus
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
tarkuoto kietojo sūrio patiekti (nebūtinai)
Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakų skilteles sutraiškykite peilio geležte ir tuomet supjaustykite.
Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, pakepinkite svogūną, česnakus.
Susmulkinkite pomidorus. Susmulkinkite pomidorus: jei norite, kad padažas būtų su gabaliukais, supjaustykite peiliu, jei padažo pageidaujate vienalyčio, sutrinkite trintuvu.
Pomidorų masę sukrėskite į keptuvę su svogūnais, sudėkite kukulius, suberkite raudonėlius ir kaitinkite. Jei naudosite neatšildytus kukulius, į padažą įpilkite dar apie 100–150 ml vandens ir kaitinkite, nustatę mažą kaitrą, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
Kukulius patiekite su spagečiais. Galite užberti tarkuoto kietojo sūrio.
Skanaus!