Alfo vištienos maltinukai
- 2020-04-04
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-09-08
Tai maltiniai, dėl kurių galima eiti ir į pasaulio kraštą!

4 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzz 24 val.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
500 g vištienos filė
80 g varškės kepiniams (galima dėti maskarponę, rikotą, kreminį sūrelį)
2 nedidelių svogūnų
50 g minkšto sviesto
Žiupsnelio druskos
Džiūvėsėlių (apvolioti)
Aliejaus (kepti)
Į trintuvo indą sudėkite vištieną, varškę, sviestą, svogūnus, česnaką, pabarstykite pipirais ir susmulkinkite.
Suformuokite maltinius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir trumpai apkepkite aliejaus bei sviesto mišinyje. Baikite kepti 180 °C orkaitėje – apie 15-20 min.
PATARIMAI
Geriausia kepti maltinius iš ką tik paruošto faršo, jeigu recepte nenumatyta šiek tiek faršą pamarinuoti.
Nelaikykite faršo su žaliais svogūnais. Jeigu norite faršą šiek tiek palaikyti šaldytuve, svogūnus reikia apkepti. Faršas su apkeptais svogūnais lengviau virškinimas.
Sultingumo suteikia keli šaukštai ledinio vandens, šaukštas aliejaus arba patarkuotas (smulkiai supjaustytas) ledinis sviestas.
Dar viena sultingumo ir purumo paslaptis – sviestas arba grietinėlė. Įmaišykite minkštą sviestą arba per kelis kartus įpilkite grietinėlės. Kai tokį faršą išmaišysite, būtinai palaikykite jį šaldytuve bent valandą.
Kad būtų sultingiau, galite įmaišyti į faršą smulkintos cukinijos, moliūgo ar kitų daržovių, obuolį.
Jeigu jus erzina svogūno gabaliukai maltiniuose, sutrinkite svogūną trintuvu iki glotnios masės arba sutarkuokite.
Kepinti svogūnai suteiks originalų skonį maltiniams.
PATARIMAS: Maltinius patiekite su duonele, padažais, pomidorų salotomis, marinuotais svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis. Pagardo rinkinio receptai yra ČIA.
Skanaus!