Praėjusiais metais Alfo Ivanausko ir „Pergalės“ meistrų kurti saldainių skoniai sulaukė neabejotino populiarumo: legendiniai „VILNIUS juodieji serbentai ir pipirai“ bei „SOSTINĖS yuzu ir rozmarinas“ iš didžiųjų prekybos centrų lentynų buvo sparčiai išpirkti, o renginiuose žmonės nesusilaikydavo nepaklausę – kada nauji? Taigi, pristatome naujieną! Tiksliau, du provokuojančius saldainių skonius: „VILNIUS kalendra ir vyšnia“ bei „SOSTINĖS valerijonas ir vyšnia“.
Skonių ieškotoją Alfą naujus skonius paskatino sukurti prisiminimai iš vaikystės ir noras saldainių pagalba suvienyti visas kartas. „Valerijonas man visada asocijavosi su močiute, kuri vakarais jo išgerdavo, kad geriau miegotų. Tai man siejosi su paslaptingu ritualu, tad nusprendžiau šį prisiminimą sugrąžinti. Valerijonas ir šokoladas – tokio derinio dar niekur pasaulyje nėra tekę matyti ir ragauti“, – sako idėjų moderatorius Alfas.
Laukinė vyšnia – taip pat nuo vaikystės likęs vaizdinys. „Prisimenu, kaip būdami vaikai negalėdavome sulaukti, kol prisirps vyšnios, ir valgydavome jas tiesiog dar beveik žalias tiesiai nuo medžio. Saugodavome, tiesiog kovodavome su varnomis ir žvirbliais, ant vyšnių užmesdami tinklus, kad jų nesulestų – turbūt iš jaunosios kartos ne daug kas pamena tokį dalyką“, – šypsosi skonių kolekcionierius.
Su šiuo saldainių skoniu VMG idėjinis lyderis panoro sugriauti stereotipą, kad lietuviai nemėgsta kalendrų. Šiems saldainiams buvo panaudoti ne kalendrų lapeliai, o būtent sėklos. „Įprasta manyti, kad kalendrų sėklas galima naudoti tik mėsiškuose ar žuvies patiekaluose. Tikrai ne! Su šokoladu šios sėklos atsiskleidžia naujai, kvapniai ir... gėliškai. Paragavę šių saldainių žmonės kalendrų sėklų skonį supainioja su gėlėmis, tik kas penktas atspėja, koks būtent čia ingredientas“, – apie naujas skonines patartis kalba Alfas ir nori paskatinti žmones nebijoti ieškoti, atrasti ir išsilaisvinti iš nusistovėjusių stereotipų bei įsitikinimų.
Šie naujieji „Pergalės“ saldainiai sukurti visiems snobams, ieškantiems netikėtų skonio derinių ir kitokio pojūčio. Visi norintieji išbandyti naujausius saldinių skonius, tai galės padaryti jau nuo kovo vidurio. Ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose („Maxima“, „Rimi“, „Norfa“ ir „Iki“)!
Audriaus Solomino ir Roberto Daskevičiaus nuotr.