Kiaušinis „marškinėliuose“ – švelnus, paslaptingas ir prasiveržiantis kaip vulkanas. Dalijamės dviem jo virimo būdais. Vienas klasikinis, kitas – super lengvas.
Klasikinis
Kiaušiniui išvirti reikia:
Kiaušinių
Plataus puodo
Acto
Vandens
Plačiame puode užvirinkite vandenį su actu (1 l vandens – 15 ml acto 6 proc.).
Sumažinkite kaitrą, kad vanduo ne virtų, o vos vos judėtų.
Šluotele padarykite sūkurį.
Kaušinį įmuškite į atskirą indą, geriausiai su snapeliu, ir atsargiai įleiskite į sūkurio centrą.
Puode virkite daugiausia 2 kiaušinius vienu metu (2–4 min.).
Kiaušinius išimkite kiaurasamčiu. Nusausinkite juos ant popierinių rankšluosčių, nupjaukite visas nereikalingas baltymo dalis.
Super lengvas
Kiaušiniui išvirti reikia:
Kiaušinių
Plataus puodo
Vandens
Maistinės plėvelės
Aliejaus patepti
Maistinę plėvelę tieskite ant spintelės ar kito lygaus paviršiaus ir vos vos patepkite ją aliejumi.
Į plėvelę atsargiai įmuškite kiaušinį, susukite kaip saldainį – turi gautis panašus į triufelį bokštelis.
Kiaušinį plėvelėje įleiskite į jau verdantį vandenį. Palaikykite kokias dvi minutes.
Kai baltymas užsitraukia – traukite lauk.
Plėvelę nuimkite. Turite labai gražios formos nuostabųjį benediktą!
Sėkmės ir skanaus!