6 asm.
Gaminimas 40 min.
Reikia:
1 svogūno
1,2 l vandens arba žuvų sultinio
1 šaukštelio sviesto
4 nedidelių bulvių
1 morkos
300 g lašišų filė
250 ml riebios grietinėlės
Žiupsnelio druskos
1 nedidelio ryšelio krapų
1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu puode storu dugnu, tik neapskrudinkite. Supjaustykite morką ir sudėkite prie svogūnų.
2. Supilkite vandenį arba žuvų sultinį, užvirinkite.
3. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, įberkite druskos ir supilkite grietinėlę, užvirinkite.
4. Lašišą supjaustykite dideliais kubeliais, atsargiai sudėkite juos ant bulvių ir virkite dar 3–4 min.
5. Sriubą patiekite su smulkintais krapais.