Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA
Reikia:
800 g–1 kg baravykų
4–5 gvazdikėlių
2 lauro lapų
Po 8–10 žirnelių juodųjų ir kvapniųjų pipirų
1 šaukštelio kalendrų sėklų
2 šaukštų druskos
2 šaukštų DANSUKKER cukraus
3 šaukštų obuolių acto
1. Baravykus papjaustykite graikinio riešuto dydžio gabaliukais (dar geriau – jei naudosite nepjaustytus, nedidelius grybus) ir apvirkite vandenyje su 1 šaukštu druskos apie 3 min., kad sumažėtų. Perpilkite į kiaurasamtį.
2. Į puodą įpilkite 1 litrą karšto vandens. Sudėkite į vandenį apvirtus baravykus ir prieskonius.
3. Grybus pavirkite apie 15 min. Pabaigoje supilkite actą.
4. Grybus su marinatu supilkite į sterilų stiklinį indą ir sandariai uždarykite.
ALFO PATARIMAI:
· Skonį reguliuokite su actu ir cukrumi.
· Nemarinuokite labai didelių baravykų – rinkitės vidutinio dydžio arba labai mažus.
· Į stiklainį supilkite tiek grybų ir marinato, kad būtų apsemta iki pat viršaus.
· Šio recepto išeiga – 1 litras, tad jei gaminsite daugiau ar mažiau, ingredientų kiekius reguliuokite pagal tai.
· Sandariai uždarę indą, laikykite jį apvertę, kol atvės, tuomet laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve ir suvartokite per 6 mėnesius.
Skanaus!