4-5 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 25 min.
Reikia:
400 g žiedinio kopūsto
1 kiaušinio
100 g tarkuoto puskiečio sūrio
2 šaukštų miltų
1 šaukštelio Provanso žolelių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Apie 500 g įvairių pomidorų (vyšninių, slyvinių, geltonųjų, kumato)
1 šaukštelio česnako granulių
1 šaukšto aliejaus
Šviežio raudonėlio
1. Žiedinį kopūstą susmulkinkite smulkintuvu, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir tarkuotą sūrį. Įberkite druskos, pipirų ir Provanso žolelių (pagal skonį).
2. Suformuokite paplotį ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išlyginkite.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10 min. Išimkite.
4. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėliokite ant papločio, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir česnako granulėmis. Pasmulkinkite raudonėlio ir pabarstykite.
5. Vėl šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15 min.