Desertas turi būti skanus, saldus ir gražus. Šis želė tortas kaip tik toks. Ir dar lengvas, nekaloringas, nesudėtingai paruošiamas. Trumpai tariant, tobulas.
2 l forma
Gaminimas 30 min.
Šaldymas 12 val.
Želė tortui pagaminti reikia:
Mangų sluoksniui:
20 g želatinos
150 ml vandens
500 ml mangų tyrės (galite naudoti ir sultis)
350 ml apelsinų ar kitokių geltonų sulčių
Kokosiniam sluoksniui: 17 g želatinos
200 ml vandens
500 ml kokosų grietinėlės
1 lazdelės cinamono
50 g cukraus
1 žaliosios citrinos žievelės ir sulčių
1 šaukšto romo, jeigu gaminsite suaugusiesiems, Jeigu vaikams, romo nepilkite.
Šilauogių ir braškių
Mango sluoksniui želatiną užmerkite vandenyje 10–15 min., ištirpinkite, bet neužvirkite.
Mangų tyrę sumaišykite su sultimis ir supilkite karštą želatinos tirpalą. Viską išmaišykite ir šiek tiek mažiau nei pusę kiekio supilkite į formą. Leiskite sustingti.
Kokosiniam sluoksniui želatiną užpilkite vandeniu. Kokosų grietinėlę pakaitinkite su cinamono lazdele, kol užvirs. Sudėkite išbrinkusią želatiną, išmaišykite, suberkite cukrų ir tarkuotą žaliosios citrinos žievelę. Atvėsinkite ir perkoškite.
Braškes supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Ant sustingusio geltonos spalvos sluoksnio pilkite visą baltojo sluoksnio tirpalą, įmaišykite pjaustytas braškes ir šilauoges. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
Kai baltas sluoksnis sustings, užpilkite likusį mango sluoksnio tirpalą. Stingdykite šaldytuve.
PATARIMAS:
Produktai neturi būti šalti. Išimkite juos mažiausiai valandą prieš gaminimą iš šaldytuvo.
Gardžių atradimų.
Daugiau receptų, kurie tikrai labai patiks vaikams, rasite naujoje Alfo knygoje, kurią įsigyti galite čia: