4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 10 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Zzz 30 min.
Reikia:
400 g šamo filė
1 žaliosios citrinos
4 skiltelių česnako
2 apelsinų
1 svogūno
100 g špinatų
500 g bulvių košės
druskos, pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
1. Šamo filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir pasūdykite, užberkite pipirų, užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, įtraiškykite česnako ir apšlakstykite aliejumi. Marinuokite apie 30 min.
2. Apelsiną supjaustykite šamo dydžio gabaliukais ir kartu sverkite ant iešmelio. Kepkite ant įkaitusio grilio iš visų pusių arba iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
3. Svogūną susmulkinkite kubeliais ir apkepkite su likusiu traiškytu česnaku. Sudėkite špinatus, bulvių košę, sūrį ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Išmaišykite ir pagardinkite prieskoniais. Susukite į foliją ir kepkite kartu su šamo iešmeliais.
4. Keptus iešmelius patiekite su kepta bulvių koše, žuvį apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Skanaus!