Skrebučiai su sūriu, pomidorais ir trešnėmis (Receptas)

VMG nuotr.

2 asm.

Skrebučiams su sūriu, pomidorais ir trešnėmis paruošti reikia:

  • 4–8 riekelių šviesios duonos

  • 1 šaukšto geros kokybės alyvuogių aliejaus

  • 250 g saldžių vyšninių pomidorų ant šakelės

  • 100 g stambių saldžių trešnių

  • Balzaminio acto kremo (apšlakstyti)

  • 50 g lydyto sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“

  • 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“

  • Smulkių žalumynų (papuošti) 

  1. Apskrudinkite duoną orkaitėje iš abiejų pusių. Iškepusią duoną apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

  2. Pomidorus ir vyšnias sudėkite į nedidelę skardelę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminio acto kremu ir kepkite įkaitintoje iki 190 °C temp. orkaitėje 7–8 min. 

  3. Skrebučius patepkite lydytu sūriu su mėlynuoju pelėsiu, dėkite keptus pomidorus, trešnes, užberkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir papuoškite žalumynais. 

Gardžių atradimų.