vilniaus-gastronomijos-savaite

„Žuvinė“: pasiilgusiems jūros ir jos vaišių

2016-11-02, 18:15


Restorano „Žuvinė“ pavadinimas kalba pats už save: tai – žuvies ir jūros gėrybių mėgėjų meka. Pačioje Vilniaus širdyje – rotušėje – įsikūręs restoranas gėrybėmis iš Baltijos jūros, Kuršių marių, Lietuvos upių ir ežerų lepina visus metus. Kadangi Gastronomijos savaitė vyksta rudenį, „Žuvinės“ patiektas meniu atspindi būtent šį sezoną: vyrauja malonūs ir šildantys prieskoniai bei rudens gėrybės tiek iš vandens, tiek iš gamtos.

„Kurdami šių metų meniu pagrindiniais akcentais pasirinkome sezoninę žuvį ir rudens gėrybes. Kadangi esame iš pajūrio ir glaudžiai bendradarbiaujam su vietiniais žvejais, šviežią žuvį įsigyjame jai dar esant tinkluose, todėl galime garantuoti, kad pas mus degustuosite tikrai šviežią vietinę žuvį“, – kalba restorano vadovas Vitalijus Dobromilskis.

Restorano svečiai už 20 Eur galės paragauti tikrai išskirtinių patiekalų su galbūt dar neregėtais ir negirdėtais garnyrais ar prieskoniais.

„Vakarienę pradėsime nuo užkandžio: tigrinių krevečių terrine su naminiu juoduoju majonezu, kuriame nepasigesite ir rudens skonių. Pagrindiniam patiekalui pasiūlysime atrasti naują skonių derinį, gimstantį derinant šviežią sterką ir špinatų raviolius su kepenėlių pašteto įdaru. Desertui šiais metais pasirinkome pagal seną šeimos receptą keptą moliūgų pyragą“, – Gastronomijos savaitės meniu komentavo virtuvės šefas.

Tigrinių krevečių terinas, balzaminiai ikrai ir naminis majonezas su sepijų rašalu

Restorano „Žuvinė“ nuotr.
Restorano „Žuvinė“ nuotr.

Šviežio sterko filė su daržovių gratinu bei ravioliais, įdarytais kepenėlių paštetu

Restorano „Žuvinė“ nuotr.
Restorano „Žuvinė“ nuotr.

Naminis moliūgų pyragas su moliūgų kremu ir auksiniu padažu

Restorano „Žuvinė“ nuotr.
Restorano „Žuvinė“ nuotr.

Restorano „Žuvinė“ adresas: Didžioji g. 31

Darbo laikas:
I–VI – 11:00–24:00
VII – 11:00–22:00

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK

Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms.

Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!

Save

Save

Save

Save


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE:


No items found