top of page

Žuvies per šventes netrūks! Atsidarė nauja parduotuvė

Kai tik VMG biure prakalbome apie geros žuvies paieškas ir tai, kokius kryžiaus žygius tenka nueiti ieškant populiariausio gruodžio produkto – silkės, mus pasiekė gera žinia. Penktadienio popietę viena didžiausių ir žinomiausių žuvų perdirbimo įmonių šalyje Lietuvos ir Norvegijos uždaroji akcinė bendrovė „Norvelita“ atvėrė naujos firminės parduotuvės „Fishop“ duris. Nuėjome patikrinti, kiek Kūčių patiekalų galėsime pakeisti tiesiog gardžia žuvimi.

„J. Basanavičiaus gatvė yra istorinė vieta, šalia – ir skulptūra Berniukas su kaliošu. Jeigu skaitėte Romain Gary, žinote, kas čia vyko tais laikais – dirbo mažos parduotuvėlės. Norėjome atkurti tą seną dvasią ir vieną sieną papuošėme senąją gatvę vaizduojančiu tapetu. Kodėl žuvis? Tai – geriausia, ką mes galime padaryti. Galiu pasakyti, kad pagaliau Raseiniai atvažiavo į Vilnių. Vilniuje yra daug gerų pyragėlių parduotuvių, atsiranda puikios mėsinės ir atsiranda žuvies parduotuvės, bet ten dažniausiai parduodama gyva žuvis. Mes nusprendėme pristatyti savo išskirtinius gaminius, kuriuos ne visus rasite parduotuvėje“, – pasakojo „Norvelitos“ komercijos direktorė Viktorija Kenstavičienė.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Parduotuvėje kviečiami apsilankyti ne tik namų kulinarai, bet ir virtuvės šefai. Taip pat – tie, kurie nori daugiau sužinoti apie žuvį ar planuoja šventę, kuriai reikės žuvies, bus priimami individualūs užsakymai.

DSC_4912

Valerijos Stonytės nuotr.


Išskirtinai prie žuvies siūloma įsigyti ir puikiai Lietuvos aludarių vertinamo trijų rūšių „Karpynės“ alaus daryklos alaus: lager stiliaus „Draugų“ tamsiojo ir šviesiojo alaus, elio stiliaus „Draugų“ tamsiojo alaus. Anot sodybos „Karpynė“ vadovės Kristinos Viršilienės, progos kartu nusipirkti ir alaus nederėtų praleisti:

„Geras alus dera prie visų gerų produktų. Kadangi „Norvelita“ gamina superinius produktus, o mes verdame puikų gyvą, nepasterizuotą, nefiltruotą alų, nenuostabu, kad jie dera tarpusavyje. „Karpynėje“ turime vandens gręžinį, kuris yra labai svarbus alui, salyklus vežamės iš Čekijos, Austrijos, pradėjome naudoti ir lietuvišką, apyniai yra čekiški. Alaus gamybai reikalinga kokybiška žaliava. Dar labiau mūsų alus dera prie silkės – visada suvalgius sūrios silkės norisi atsigaivinti. Prie sūdytos silkių filė „Matjes“, kuri yra labai švelni, puikiai tiks toks pats švelnus šviesusis alus.“

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Parduotuvėje rasite jau paruoštos silkės (su džiovintais baravykais, graikiniais riešutais, daržovėmis, razinomis, skandinavišku marinatu, saulėgrąžomis) rinkinių. Tiems, kurie nori silkę pasiruošti patys, pataria restorano „Karpynė“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė:

„Savo restorane siūlau silkę su avokadais, esame kūrybiniuose ieškojimuose gaminant silkę su spanguolėmis. Siūlyčiau išbandyti naujos linijos silkę su burokėliais. Paįvairinti ją riešutais, sėklomis. Pirmąją Kalėdų dieną vietoje paukštienos gamindami lašišą sutaupytume daug sau brangaus laiko. Užtenka pasirinkti tinkamą garnyrą ir padažą. Įdėkite lašišą į orkaitę ir kepkite daugiausiai 10 minučių. Galima įpilti vyno, šalia įdėti citrinos. Taip lašiša įgaus daugiau aromato, nieko papildomai daryti nebereikėtų. Garnyrui siūlyčiau rinktis sezonines daržoves, kuskusą, bolivines balandas, šias kruopas netgi sumaišyti. Tikrai galima nustebinti svečią. Salotos turėtų būti lengvos – brokolių, kalafiorų.“

DSC_4907

Valerijos Stonytės nuotr.


Asortimentas. Kelių rūšių silkės (ir be aliejaus!) ir lašišos filė (jūros kopūsto lape, marinuotos su krapais, apelsinais, bazilikais ir pesto padažu), atmosferinėse dujose supakuoti skrosti karpiai ir vaivorykštiniai upėtakiai, jūros ešerys, lašišų paštetas, šaltai rūkyta ir karštai rūkyta skumbrė, vytinta lašišų dešra, džiovinti jūros kopūstai, medaus ir garstyčių padažai. Išskirtiniai produktai – sūdyta silkių filė „Matjes“ ir ypač aukštos kokybės Italijoje pripažinta šaltai rūkyta lašišų filė „Coda Nera“.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Darbo laikas:

Pirm.–Penkt.: 10:00–18:00 val.

Šešt.: 11:00–16:00 val.

Žuvies parduotuvė „Fishop“ , J. Basanavičiaus g. 15, Vilnius

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page