top of page

Fantastiškai sultingas Velykų stalo karalius: austrių padaže keptas kalakutas



Šventinio stalo karaliaus titulas keptam kalakutui skirtas ne veltui. Nesvarbu, ar Kalėdos, ar Velykos – šis gerai paruoštas patiekalas pelnys svečių simpatijas. Nudžiuginsime, kad išsikepti jį nebūtinai prireiks ilgo sukimosi virtuvėje. Svarbiausia, turėti laiko – palikite vartytis marinate 12 valandų. Bet apie viską iš pradžių.


Jums reikės:

1 „Arvi“ kalakuto

½ stiklinės austrių padažo

4 rozmarino šakelių

2 šaukštų rūkytos paprikos

7 skiltelių česnako

druskos

stambiai maltų pipirų

  1. Kalakutą gerai nusausinkite.

  2. Išpjaukite stuburo kaulą.

  3. Apverskite ir visu svoriu prispauskite prie stalo.

  4. Ištrinkite druska ir pipirais.

  5. Pagardinkite rozmarino šakelėmis ir česnaku.

  6. Pabarstykite rūkyta paprika.

  7. Užpilkite austrių padažu.

  8. Gerai išrinkite.

  9. Marinuokite 12 val.

  10. Kepkite iki 75 °C įkaitintoje orkaitėje 12 val.

  11. Galiausiai 20 min. Paskrudinkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

Naujausi įrašai

bottom of page