naujienos Naujienos

VMGonline.lt ieško, kur nueiti su vaikais. I dalis

Eglė Zaikovska, Vytautės Ribokaitės, Pexels.com nuotrauka, 2019-08-29, 13:00


Artėjanti rugsėjo pirmoji – vieniems šventė, kitiems liūdesys. Tačiau liūdesys yra pataisomas dalykas, o šiek tiek daugiau šventės tinka ir vasaros pabaigai, ir rudens pradžiai. VMGonline.lt komanda visą rugsėjį domėsis, ieškos, ras ir aprašys svajonių vieteles vaikams ir nevaikams, kuriose liūdesiai pasimiršta, o gera nuotaika išsipučia kaip cukraus vata ant pagaliuko.

VILNIUS: Šeimos brunchas padebesiuose

Valgyti mėgstamus blynelius ar laižyti ledus padebesiuose  kiekvieno vaiko svajonė. Nors iki šiol dangų remiantis baras „Skybar“, įsikūręs 22 viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva” aukšte, buvo atviras tik gana vėlyviems vakarotojams, nuo rugsėjo 2-osios startuoja su nauju vaikų svajones išpildančiu projektu: vėlyvaisiais sekmadienio pusryčiais šeimai.

Minkštasuoliai ir miesto panorama laukia svečių. Valerijos Stonytės nuotr.

Rugsėjo 2- oji pasirinkta neatsitiktinai. „Anksčiau Mokslo metų pradžios šventę renkdavome restorane „Riverside”, tačiau nusprendėme šią gražią tradiciją kilstelėti iki padebesių, t. y. perkelti į  „Skybar” barą, kad ir šeimos su vaikais galėtų pasimėgauti išskirtine miesto panorama. Idėja startuos rugsėjo antrąją, o ją tęsime kiekvieną sekmadienį.”, – džiaugiasi marketingo vadovė Arūnė Zuzevičienė.

„Radisson Blu Hotel Lietuva” nuotr.

„Šeimos brunchai vyksta švediško stalo principu: svečių laukia gausybė įvairiausių patiekalų, jie gali rinktis valgyti tai, ko nori ir kiek nori. Tokia laisvė patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems, – pastebi A.Zuzevičienė. – Be to, atlikome nedidelį tyrimą, kurio metu išsiaiškinome, kad mokslo metų pradžios dieną daugybė šeimų eina valgyti į restoranus ir kavines, todėl tądien dėl didelio žmonių srauto užsakytų patiekalų tenka laukti gana ilgai ir tai vargina, ypač vaikus. Kad nereikėtų laukti, pasirinkome švediško stalo koncepciją. Norime, kad šventinė nuotaika būtų nuspalvinta ne laukimu, o malonumu būti gražioje aplinkoje su gera kompanija.“

Vaisių iešmeliai ir šokolado fontanas. „Radisson Blu Hotel” nuotr.

Brunchų metu neabejotinai, o gal ir daugiausia džiaugsmo vaikams suteiks tradicinis blynų stalas. Virėjai keps pačius įvairiausius blynus ir blynelius, prie jų bus tiekama daugybė įvairiausių pagardų: skirtingų skonių uogienių, sirupų, karamelės, nutelos, šokolado, įvairiausių pabarstukų. „Vaikai patys rinksis, kuo gardinti blynelius, galės kurti keliasluoksnius blynų tortus su skirtingais pertepimais ir pan. Trumpai tariant, mokslo metus pradės ne tik skaniai, bet ir kūrybiškai. Šeimos, turinčios mažesnių vaikų, taip pat galės atsipalaiduoti, nes mažųjų lauks vaikų kampelis, kuriame jie galės žaisti.“

Spragėsiai ir spragintuvas. „Radisson Blu Hotel Lietuva” nuotr.

Įprastai “Skybar” šeimos brunchai prasideda 12.00 val., bet kad po šventės mokyklose nereikėtų lūkuriuoti, rugsėjo antrosios vėlyvieji pusryčiau startuos 11.30 val. ir truks iki 14.00 val.

Be to, jeigu įprasto sekmadienio bruncho kaina vienam suaugusiajam yra 25 eur., tai šventinę rugsėjo antrąją – 18 eur., vaikams iki dvylikos metų – nemokamas.

„Radisson Blu Hotel Lietuva” nuot.

VERTA NUEITI, NES:

  • Nereikia laukti
  • Skatina kūrybiškumą
  • Žaidimų kampelis vaikams
  • Įkvepiantis vaizdas pro langus

Adresas: Konstitucijos pr. 20, Vilnius

Darbo laikas: 12.00–15.00

KAUNAS: Instagraminių kokteilių meka

Tie, kurie jau ne vaikai, ir vaikystės laikais gyveno Kaune, per savo šventes eidavo į „Spurginę” Laisvės alėjoje ir į “Pieno barą” prie Merkurijaus. Šiandien rugsėjo pirmosios proga įprastą maršrutą gali pakartoti ne tik vietiniai, bet ir miesto svečiai, tik seniai nebedirbantį „Pieno barą” reikia pakeisti jau penktus metus tirštus valgomųjų ledų kokteilius gaminančiu baru „Osa Milkshakes“.

Baras ir jo šeimininkas. Vytautės Ribokaitės nuotr.

Sunku pasakyti, ar ne vaikams yra kas skaniau už nostalgijos skonį, tačiau vaikus ir naujovėms atvirus suaugusiuosius paperka galimybė patiems susikurti tokį kokteilį, kokį tik geba sukurti jų nevaržoma vaizduotė. „Jeigu tą dieną neturime kokio nors ypatingo ingrediento, stengiamės jį rasti ir įtraukti į sąrašą, kad klientas žinotų, jog grįžęs galės įgyvendinti net labiausiai crazy idėją. Į ledus įplakame ir mėgstamus sausainius, ir saldainius, ir mėgstamo skonio sūrelius, ir riešutų sviestą. Esamę plakę kokteilį net su raudonaisiais pipirais“, – sako baro šeimininkas Justinas Buividas.

Oreo sausainiai, Milkos šokoladas ir pabarstai. Visiškas vaikų svajonių kosmosas! Vytautės Ribokaitės nuotr.

Vaikai valgo akimis, todėl populiariausias jų pasirinkimas – gražuolis, spalvotomis juostelėmis ir žirniukais išpuoštas, instagramo vertas kokteilis „Unicorn“. Suaugusieji neretai santūresni, nori labiau klasikinių skonių: turime ir tokių, pavyzdžiui, kokteilis su valgomaisiais ledais, šaldytomis mėlynėmis ir bananu.“. Tiesa, jei pageidausite kavos, greičiausiai bus pasiūlyta kavos ledų kokteilyje, maišytos su nutela ir puoštos zefyrais. Apsispręsti, ką su kuo maišyti gali būti nelengva, baro šeimininkai svarsto, kad eksperimentuojant su 100 skiringų ingredientų galima sukurti daugiau nei 100 00 skirtingų skonių, todėl yra galimybė užsisakyti kokteilį iš jau sugalvotų kokteilių TOP 10 ir pageidaujant vieną ingredientą pakeisti kokiu nors kitu.

Ledai, bananas, mėlynės ir plakta grietinėlė. Kokteilių kainos svyruoja nuo 2, 55 eur iki 5,95 eur. Vytautės Ribokaitės nuotr.

VERTA NUEITI, NES:

  • Nereikia ilgai laukti
  • Galima svajoti
  • Yra stalo žaidimų
  • Skatina kūrybiškumą

Adresas: Laisvės alėja 34

Darbo laikas: kasdien 11.00–20.00

Laukite tęsinio.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: