patarimai

VMG valgo: vakarykščių ryžių prisikėlimas, dedikuotas paelijai

Živilė Geina, 2017-04-11, 15:00


Greitasis ir maistą tausojantis receptas, per 15 minučių nukeliantis į paelijos gimtinę – saulėtąjį Viduržemio jūros regioną.

Anksčiau jau rašėme, kaip galima panaudoti vakarykščius makaronus, bulvių košę, sužiedėjusią duoną.

Jums reikės (4 asmenims)

virtų ryžių (pagal skonį: 1–4 stiklinių)

150 g šviežių dešrelių (pasirinkome triušienos dešreles)

200 g jūros gėrybių mišinio (galite naudoti tik krevetes arba midijų mėsą)

150 g šaldytų špinatų (galite keisti šviežiais)

150–300 ml daržovių arba vištienos sultinio

100 g žaliųjų žirnelių

1 šaukšto sviesto

½ citrinos

druskos, juodųjų pipirų

Receptas

  1. Keptuvėje su sviestu apkepkite pjaustytas dešreles, kol gražiai apskrus.
  2. Sudėkite jūros gėrybes, špinatus ir kepkite dar 5 min. Įberkite druskos ir pipirų.
  3. Suberkite ryžius, žirnelius ir supilkite sultinį, kaitinkite apie 5 min.
  4. Patiekite apšlakstę citrinos sultimis.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: