top of page

#zerowaste: vakarykščių ryžių paelija

Greitas ir maistą tausojantis receptas, per 15 minučių nukeliantis į paelijos gimtinę – saulėtąjį Viduržemio jūros regioną. Patiekalas, kuriam sunaudosite vakarykščius ryžius.


Vakarykščių ryžių paelija, zero waste receptas, paelija su jūros gėrybėmis, Alfo receptai
Valerijos Stonytės nuotr.


4 asm,


Paelijai reikia:

  • virtų ryžių (pagal skonį: 1–4 stiklinių)

  • 150 g šviežių dešrelių (pasirinkome triušienos dešreles)

  • 200 g jūros gėrybių mišinio (galite naudoti tik krevetes arba midijų mėsą)

  • 150 g šaldytų špinatų (galite keisti šviežiais)

  • 150–300 ml daržovių arba vištienos sultinio

  • 100 g žaliųjų žirnelių

  • 1 šaukšto sviesto

  • ½ citrinos

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Keptuvėje su sviestu apkepkite pjaustytas dešreles, kol gražiai apskrus.

  2. Sudėkite jūros gėrybes, špinatus ir kepkite dar 5 min. Įberkite druskos ir pipirų.

  3. Suberkite ryžius, žirnelius ir supilkite sultinį, kaitinkite apie 5 min.

  4. Patiekite apšlakstę citrinos sultimis.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page