top of page

VMG valgo: salotos „po treniruotės – ne tik vištiena su ryžiais“

Sotus, maistingas ir naudingosiomis amino rūgštimis papildytas patiekalas, ypač tinkamas po intensyvios treniruotės. Arba – motyvuojantis pirmasis žingsnis, norint pradėti sportuoti.


ridikai0

400 g morkų (ypač tinka mažosios morkytės)

½ šaukštelio kario miltelių

150 g bolivinių balandų

1 gūžės traškių salotų (pvz., romaninių)

100 g ridikėlių

1 didelio avokado

šlakelio aliejaus

žiupsnelio druskos

Padažui:

~80 g sezamų pastos „tahini“

~80 ml vandens

1 skiltelės česnako

1–2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių

žiupsnelio druskos

Receptas

  1. Morkas supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais (jeigu neturite mažųjų morkų).

  2. Sudėkite jas į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite kariu, druska ir lengvai įtrinkite.

  3. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol morkos suminkštės ir gražiai apskrus, apie 25 min.

  4. Tuo metu į verdantį pasūdytą vandenį suberkite bolivines balandas ir virkite apie 10 min. Atvėsinkite.

  5. Paruoškite padažą: maisto smulkintuvu sutrinkite visus ingredientus iki vientisos konsistencijos. Norimą tirštumą reguliuokite po truputį pildami vandenį – jo gali pakakti ir mažiau.

  6. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, išskobtą avokadą – nedideliais kubeliais, o salotas smulkiai suplėšykite arba plonai supjaustykite. Sumaišykite su virtomis kruopomis.

  7. Išdėliokite keptas morkas ir apšlakstykite paruoštu padažu.


Naujausi įrašai

bottom of page