receptai Receptai

VMG valgo: labai žali pietūs vegetarams, arba tobulas garnyras prie vištienos

Živilė Geina, 2017-05-23, 13:15


Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Jums reikės:

250 g virtų perlinių kruopų (paragaukite pakeitę grikiais arba bolivinėmis balandomis )

1 cukinijos

½ žiedinio kopūsto

¼ brokolio

3 trumpavaisių agurkų

100 g žaliųjų žirnelių

saujos šilauogių (paragaukite pakeitę gervuogėmis)

šaukštelio „chia“ sėklų

kelių mėtos šakelių

½ citrinos

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

druskos, juodųjų pipirų

Receptas:

  1. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstykite nedideliais žiedynais.
  2. Cukiniją supjaustykite nedideliais griežinėliais. Šias daržoves kartu su žaliaisiais žirneliais sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8 min.
  4. Keptas daržoves šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su kruopomis ir pjaustytais agurkais.
  5. Apibarstykite uogomis, „chia“ sėklomis, mėtomis ir apšlakstykite citrinos sultimis.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: