receptai Receptai

VMG valgo: bulvių košės blyneliai su špinatais ir žirneliais

Živilė Geina, 2017-03-21, 15:00


Esate susidūrę su bulvių košės likučių bėda? VMG kulinarė Živilė praneša, kad ji gali atgimti blynelių su špinatais ir žirneliais pavidalu.

Jums reikės (4 asmenims)

apie 600 g bulvių košės

2 kiaušinių

100 g špinatų

apie 150 g žaliųjų žirnelių

50 g tarkuoto kietojo arba fermentinio sūrio

kelių šaukštų miltų

½ šaukštelio kario miltelių

ryšulėlio krapų, petražolių arba česnakų laiškų (galite pakeisti džiovintomis žolelėmis)

druskos, juodųjų pipirų

Receptas

  1. Bulvių košę sumaišykite su kiaušiniais, miltais ir sūriu. Įberkite druskos, pipirų ir karį.
  2. Suberkite žirnelius ir špinatus (jei lapai didesni, pasmulkinkite peiliu).
  3. Įmaišykite kapotus žalumynus.
  4. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite nedidelius blynelius.
  5. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Valerijos Stonytės nuotr.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: