top of page

Bulvių košės blyneliai su špinatais ir žirneliais

Liko bulvių košės? Šio recepto dėka pagaminsite naują skanų patiekalą.


Nesaldūs, daržovingi, malonios kreminės tekstūros blyneliai sužavės valgytojus. Greitai pagaminami, dar greičiau suvalgomi!



bulvių košės ir špinatų blyneliai, Alfo Ivanausko receptas, Zero Waste


4 asm.


Bulvių košės ir špinatų blyneliams reikia:

  • apie 600 g bulvių košės

  • 2 kiaušinių

  • 100 g špinatų

  • apie 150 g žaliųjų žirnelių

  • 50 g tarkuoto kietojo arba fermentinio sūrio

  • kelių šaukštų miltų

  • ½ šaukštelio kario miltelių

  • ryšulėlio krapų, petražolių arba česnakų laiškų (galite pakeisti džiovintomis žolelėmis)

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Bulvių košę sumaišykite su kiaušiniais, miltais ir sūriu. Įberkite druskos, pipirų ir karį.

  2. Suberkite žirnelius ir špinatus (jei lapai didesni, pasmulkinkite peiliu).

  3. Įmaišykite kapotus žalumynus.

  4. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite nedidelius blynelius.

  5. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page