top of page

VMG pristato pirmieji: tortinė, kurioje galės puotauti net veganai

Nuo šiol saldžiais skanėstais, tarsi medaliais už nuopelnus, galėsite save apdovanoti dar vienoje gardžioje vietoje – duris atveria desertinė „Tortinė“, kuri smaližiams pasiūlys kai ką naujo.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ne, tai nebus tik į modernias tendencijas orientuota desertinė. Jos įkūrėjai tikina, kad ieškojo aukso viduriuko tarp naujo ir seno, be to, reagavo į žmonių poreikius. Pavyzdžiui, „Tortinėje“ nebus klasikinių „macarons“ desertų, nes jų pasiūla sostinėje ir taip didelė. Užtat svečiai galės ragauti ypatingų miniatiūrinių „Pavlovų“, kurios šiuo metu išgyvena renesansą. Daug produkcijos orientuota ir į klasiką, nostalgiją. Kad ir kreminiai pyragaičiai „su bokšteliu“, kuriuos dauguma pamena iš mokyklos valgyklos virtuvių. Desertinės įkūrėjai stengėsi atkreipti dėmesį ir į smulkmenas. Kiekvienas desertas bus patiektas specialioje vardinėje „Tortinės“ lėkštėje.

Miniatiūrinės „Pavlovos“ - „Tortinės“ pasididžiavimas. Valerijos Stonytės nuotr.

Miniatiūrinės „Pavlovos“ – „Tortinės“ pasididžiavimas. Valerijos Stonytės nuotr.


Tokia aistra praeičiai neturėtų stebinti – juk didžiausio Baltijos šalyse kulinarijos studijų tinklo „Čiop Čiop“ projekto „Tortinė“ pagrindinė konditerė Eglė Balčiūnaitė užaugo ant cukraus ir saldainių, mat abu jos tėvai jau daugiau nei dvidešimt metų dirba šokolado fabrike. Todėl nieko keisto, kad meilė šokoladui ir saldumynams teka „Tortinės“ virtuvės šeimininkės Eglės venomis. Virtuvė jau nuo mažens buvo ta patalpa, kurioje Eglė praleisdavo daugiau laiko nei kuriame nors kitame kambaryje. „Pamenu, mama daug gamindavo namie, kartu lipdydavome bandeles ir kurdavome įvairius saldžius šedevrus. Mokyklos laikais visus bendraklasius, draugus ir giminaičius apdovanodavau pyragais, tortais ir saldumynais“, – pasakoja Eglė, kadaise vos per plauką netapusi žirgų fizioterapeute, bet laiku grįžusi prie tikrosios gyvenimo aistros – saldžių skanėstų.

Veganiškas morkų tortas. Valerijos Stonytės nuotr.

Veganiškas morkų tortas. Valerijos Stonytės nuotr.


Desertinės pavadinimas išduoda, kad pagrindinis jos „arkliukas“, be abejo, bus tortai. Nuo tradicinio tiramiso ar riešutinio iki gaivių pasiflorų ar rožinio, gaminto su nealkoholiniu šampanu. „Tortinė“ reaguoja ir veganų poreikius. Šį mitybos gyvenimo būdą pasirinkę žmonės ne kartą skundėsi, kad veganiškų saldumynų pasiūla Lietuvoje dar labai kukli. Todėl specialiai jų naujoje vietoje lauks veganiškas morkų tortas su kokosų grietinėle, o matant augančius poreikius, veganiškų skanėstų pasiūla plėsis.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Netoleruojantys glitimo „Tortinėje“ irgi galės patenkinti. Specialiai jiems iškeptas itin lengvas tortas su sviestiniu balto šokolado kremu, maloniai rūgštoku pasiflorų įdaru, puoštas figomis bei sezoninėmis uogomis.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Esant poreikiui, desertinėje bus teikiamos ir someljė paslaugos, kuomet prie pasirinktų kepinių specialistai priderins gėrimus: tiek juos degustuojant vietoje, tiek skirtus išsinešti.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Desertų kainos „Tortinėje“: 17–22 Eur už torto kilogramą, pyragėlių kainos svyruos nuo 1 iki 2,6 Eur. Užsimanius torto riekės, gabalėlio kaina svyruos nuo 2 iki 5 Eur.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Desertinės „Tortinė“ adresas: Lakūnų g. 14B, Šeimos aikštė 11, Vilnius.

Darbo laikas: Pirm. –Sekm. 11.00–20.00 val.

Naujausi įrašai

bottom of page