top of page

VMG praneša pirmieji: Vilniuje jau galite paragauti sveikų saldumynų, kurių nėra nė vienoje Baltijos

Restoranas „Sugamour“ skelbia didžiąją naujieną – jie ėmė siūlyti desertus, kurių anksčiau nebuvo nė vienoje Baltijos šalyje. Apie juos pasakojanti virtuvės šefė Ekaterina Buldakova tikina, kad tai – didelis žingsnis pirmyn ne tik Lietuvos, bet ir pasauliniu konditerijos mastu. „Ilgai ruošėmės šios naujienos pristatymui. Daug dirbome, kol pavyko pagaminti tai, ką galėtume drąsiai siūlyti klientams“, – intrigą augina garsi konditerė, bet netrukus suprantame, kad ji tikrai nejuokauja.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Mes visi galime išgyventi be desertų. Bet kartu ir negalime. Jie suteikia mums to nepamainomo džiaugsmo, kai ragaujame saldumyną po sunkios dienos, kai dalijamės jais su šeima švenčių proga, kai apdovanojame save už nuopelnus ir jau po pirmojo kąsnio imame šypsotis. Restoranas „Sugamour“ nuo šiol siūlo sveikesnius desertus, kurie leidžia patirti malonumo maksimumą be jokių kompromisų, net jei tu propaguoji veganišką mitybos būdą ar tavo organizmas netoleruoja gliuteno ar laktozės.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Sveikiau lygu neskaniau? Nuo šiol – nebe

Ilgą laiką desertų kūrėjai, ryžęsi gaminti sveikesnius, veganiškus desertus ar desertus be gliuteno, dirbdavo pagal receptus, kuriuose arba kažkokius ingredientus tiesiog išimdavo, arba recepte pakeisdavo alternatyvomis: paprastą grietinėlę – vadinamąja augaline grietinėle, karvių pieną – migdolų pienu, ir t. t. Rezultatas išeidavo visai padorus, bet neretai skanaudamas tokį saldumyną pajauti šalutinį poskonį ir nepatiri to tikrojo deserto valgymo nuodėmės jausmo: suvoki, kad tai galbūt ir desertas, suvoki, kad jis be gyvulinės kilmės ingredientų, bet ar tai visu šimtu procentų skanu ir sveika? Toli gražu ne. Sakysite, kad kito kelio ruošti sveikesniems desertams nėra? Po ilgo ir sunkaus eksperimentų kupino kelio virtuvės šefė Ekaterina Buldakova tikina, kad šis mitas sugriautas!

„Šią vasarą turėjau nuostabią galimybę praktikuotis ispanų kilmės pasaulinio garso konditerio Jordi Bordo organizuotuose mokymuose, kur jis jau ne vienerius metus plėtoja savo vardinę „B-concept“ praktiką. Jos metu sukuriami sveikesni receptai, neprarandant deserto esmės. Grįžusi žinias pritaikiau kurdama naujus desertus“, – pasakoja virtuvės šefė Ekaterina Buldakova. Taip „Sugamour“ restorano virtuvėje gimė sveikesni desertai, kuriuose mažiau cukraus, riebalų, kalorijų, bet neprarandama pagrindinė deserto esmė – mėgavimasis!

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Veganams ir ne tik

„Mūsų draugai veganai jau seniai laukė staigmenos iš „Sugamour“, ir pagaliau galime juos nudžiuginti. Atsirado veganiškų desertų ir desertų be gliuteno ir laktozės linija. Svarbiausias principas: naujų saldumynų receptai subalansuoti taip, kad skanėstai neprarado savo žavesio, o atsiskleidė maksimaliai, vis tik mes propaguojame prancūzišką konditeriją visame jos grožyje ir estetikoje. Žmogus ragauja ir suvokia – tai nuostabu, tai neeilinis desertas. Jo skonis – ypač intensyvus, ypatingas, o svarbiausia, kad jį valgome pasimėgaudami ir kartu žinome, kad jam nieko netrūksta ir jis gerokai sveikesnis. Juk desertas ne tik turi atrodyti gražiai. Jis turi būti purus, subalansuoto skonio, turtingos tekstūros ir tiesiog privalo tirpti burnoje“, – apie naujausius savo kūrinius kalba virtuvės šefė Ekaterina Buldakova.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Įspūdingos išvaizdos šokoladinis veganiškas juodos spalvos (ji išgauta be sintetinių maistinių dažų) desertas, puoštas sidabru. Traškus šokoladinis pagrindas, šokoladinis musas ir skystas lazdynų riešutų įdaras.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Lazdynų riešutų spurga be gliuteno atrodo taip, jog iš karto į ją pažvelgęs suvoki – vienos neužteks.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Obuoliukas – karamelizuoto „Valrhonos“ šokolado pyragėlis, labai švelnaus skonio, su kepto obuolio, karamelės ir cinamono įdaru, padėtas ant traškaus imbiero ir cinamono pagrindo.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Štai kaip tobulai jis atrodo, padalinus pusiau. Tarsi kažkas atsikąstų naujos planetos.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Karamelizuotų karijų riešutų desertas – ypač lengvas, švelnus, gaivus, turtingos tekstūros ir nors iš pirmo žvilgsnio nepasakysi – kalorijų jame gerokai mažiau nei paprastame pagal tradicinę receptūrą ruoštame riešutinio pyrago gabalėlyje.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Labai tikiuosi, kad mūsų svečiai įvertins ir pamils naujus mūsų desertus, nes juos kūrėme galvodami apie savo svečius, jų sveikatą ir kūno linijas. Tai labai kaprizingi, „išieškoti“ skanėstai, kurie gerokai sustabdė virtuvės darbus, bet… Kas netobulėja, tas nejuda pirmyn“, – apie didelį žingsnį į priekį kalba „Sugamour“ konditerė Ekaterina. Naujųjų desertų išvaizda – superelegantiška, nenusileidžianti aukštai kartelei, kurią sau iškėlė „Sugamour“ komanda. Kiekvienas desertas atrodo kaip meno kūrinys ir skoniu nenusileidžia pirmtakams.

Restorano „Sugamour“ adresas: Vokiečių g. 11, Vilnius

„Sugamour“ socialiniame tinkle Facebook.

Naujausi įrašai

bottom of page