naujienos Naujienos

VMG komandos nariai atskleidžia asmeninius gardžiausių skanėstų su bananais receptus

VMGonline.lt, Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr., 2019-02-21, 15:00


Rimos pyragas, Skirmantės keksiukai, Jūratės blynai ir dar keletas skanėstų – taip šią savaitę atrodė VMG kulinarijos studijos stalas. Nors matyti jį nukrautą patiekalais yra gana įprasta, tačiau tiek gardumynų, paruoštų būtent iš bananų, vienoje vietoje dar nebuvo! Sumanėme įkvėpti savo skaitytojus asmeniniu pavyzdžiu. Taigi prieš porą dienų, pašeimininkavę namuose, atgabenome savo kūrinius į darbą fotosesijai.

Jei kyla klausimas, kodėl pasirinkome bananus, trumpai pasiaiškinsime. Ar esate pastebėję, kiek „vienišų“, nuplėštų nuo kekės, tiesiog nučiupinėtų, pajuodusių ir dėl to – niekam nereikalingų  – bananų guli dėžėse prekybos vietose? Ar teko susimąstyti, kiek tokių „nereikalingų ir atstumtų“ vaisių dėl to, kad apverčiame ir numaigome kone visą jų dėžę, iškeliauja būti perdirbti, į sąvartynus ir kažkur, apie ką mes nenorime žinoti? Taigi tokiu, kad ir nedideliu žingsneliu, skatiname atkreipti dėmesį ir pradėti vartoti atsakingiau. Be abejonės, tai galioja ne tik bananams, bet ir kitiems vaisiams bei daržovėms.

Pirmasis receptas – šios akcijos sumanytojos, žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič. Ji, neslepiame, išsiskyrė iš visos komandos, nes vienintelė paruošė gėrimą, prilygstantį desertui. Kabinkite šaukšteliu ilgu koteliu, sakome iš patirties.

„Pagaminau būtent šį patiekalą, nes vienas mano mėgstamiausių desertų – šalta kava. Tiksliau, kava su ledais. Taigi ir šį kartą – tai kava su bananiniais ledais,“ – savo sprendimą aiškino ji.

Kaip sako, bananus ji valgo dviem atvejais – arba kepiniuose-desertuose, arba kelionėje: „Tai yra vienas patogiausių ir higieniškiausių kelionės maistų.“ O jūs?

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Elžbietos šalta bananinė kava (2 asm.)

Reikės:

2 bananų

2 puodelių espreso (po 60 ml)

Papildomai – uogų, šokolado, mėtų lapelių, plaktos grietinėlės, vanilinių ledų

  1. Supjaustykite bananus nedideliais gabaliukais, sušaldykite.
  2. Sudėkite į trintuvą šaldytus bananus, supilkite kavą ir sutrinkite.
  3. Sudėkite į stiklines ir papuoškite savo nuožiūra.

Kviečiame ir jus kepti pyragus, keksus, keksiukus, gaminti kitokius desertus, ruošti pusryčių patiekalus su bananais ir kelti receptus bei nuotraukas komentaruose, Verdu ir kepu paskyroje, savo asmeninėse paskyrose. Būtinai žymėkite šiuos įrašus #gelbekbanana arba #isgelbekvienisabanana. O iš jūsų paskelbtų ir VMG komandos atrinktų pyragų bei desertų receptų bus sudaryta e. knyga, kurią kiekvienas galės parsisiųsti nemokamai.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: