top of page

Neatsivalgomi bananiniai blyneliai (Receptas)

Ir pusryčiams, ir vakarienėms. Ir savaitgaliams, ir šiokiadieniams. Ir sau, ir svečiui. Šie bananiniai blyneliai geidžiami visų ir visada.

bananiniai blyneliai_blynų su bananais receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.


Blynelių tešlai paruošti reikia:

  • 3 dideli kiaušiniai

  • 115 g. miltų

  • 1 arbatinis šaukštelis su kaupu kepimo miltelių

  • 140 ml. pieno

  • žiupsnelis druskos

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 2 valgomieji šaukštai kokosų aliejaus

  • 2 bananai

  1. Tešlos gamyba užtruks apie 10 – 15 min. Pirmiausia atskirti kiaušinius, baltymus supilti į vieną dubenį, trynius į kitą.

  2. Į trynius suberti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kokosų aliejų, supilti pieną ir išmaišyti, kad gautųsi tiršta, vienalytė tešla.

  3. Baltymus plakti su druska, kol susidarys standžios putos. Švelniai įmaišyti jas į tešlą.

  4. Ikaitinus gerą nepridegančią keptuvę iki vidutinio karščio, kepti norimo dydžio blynelius. Kepti kelias minutes, kol pagels ir sukietės. Tuomet ant nekeptos pusės užberti bananų gabalėlius ir mentele apversti blynus. Kepti, kol abi pusės pagels. Patiekti paprasčiausiai apipiltus klevų sirupu ar medumi.

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page