naujienos Naujienos

VMG gelbėja bananus: sujungę juos ir varškę, gausite gardų pyragą tobulam penktadieniui (receptas)

VMGonline.lt, Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr., 2019-03-01, 7:50


Ar šią savaitę gaminote kokį nors skanėstą su bananais? Jei ne, kviečiame tą padaryti. Įkvėpti socialinės akcijos „Išgelbėk vienišą bananą“, jau pristatėme jums 7 nepaprastai gardžius VMG komandos receptus, o serijos baigiamasis akordas kaip tik labai tiks saldžiam savaitgaliui –  VMG prekės ženklo ir komunikacijos vadovė Rima Aukštuolytė kviečia išbandyti bananų pyragą su varške.

Ji patikina, kad šis pyragas yra iš tų, kurie leidžia improvizacijas – jei griežtai nesilaikysite recepte nurodytų kiekių, kepinio tikrai nesugadinsite. Be to, jis greitai paruošiamas – būtent tokius patiekalus ir mėgsta Rima. „Maistą gaminti man labai patinka – tai visada buvo tam tikra meditacijos forma, kuri leidžia trumpam „išjungti“ galvą. Tačiau retai kada turiu kantrybės ilgai kažką maišyti, preciziškai skaičiuoti. Receptų irgi ne visada laikausi, mėgstu improvizuoti, o tai – ypač pavojinga, kai kalbame apie kepinius, nes juose tikslumas yra labai svarbus. Šiuo atveju tereikia viską greitai sumaišyti, tada sujungti ir vuolia – pyragas kepa, o jūs galite eiti daryti kitų darbų ar skaityti knygą,“ – šypsosi Rima.

Rimos bananų pyragas su varške

Tešlai:

300 g miltų

200 g sviesto

Šaukštas grietinės

1 šaukštelis kepimo miltelių

Žiupsnis druskos

Įdarui:

4 bananų

200 g varškės

100 g cukraus

Vanilinio cukraus

2 kiaušinių

Kokoso drožlių papuošimui

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
  2. Šaltą sviestą rankomis sumaišome su miltais, dedame grietinę, kepimo miltelius, druską. Triname tarp pirštų, kol sviestas ir miltai susijungia į vientisą masę. Aš formuoju tokį rutulį ir dedu jį į šaldytuvą pailsėti.
  3. Kol tešla ilsisi, pasidarome įdarą. Bananus dedame į trintuvą, sutriname į skystą masę. Tada dedame varškę, kiaušinius, cukrų. Viską sutriname. Galite varškę su cukrumi ir bananus trinti atskirai ir sumaišyti tik pabaigoje.
  4. Galiausiai į apvalią skardą dedame tešlą ir pirštais tolygiai ja padengiame visą skardą. Suformuojame kraštelius. Pagrindą subadome šakute.
  5. Ant pagrindo pilame bananų ir varškės įdarą.
  6. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, kol pyragas įgauna gražią auksinę spalvą. Įpusėjus kepimui patikrinkite, kaip sekasi kepti – aš paprastai pridengiu pyragą foliją, kad nedegtų viršus.
  7. Iškepusį pyragą atvėsiname ir leidžiame pailsėti šaldytuve arba balkone (kol lauke dar šalta). Papuošti galite užbarstydami kokoso drožlių.

Išbandykite kitus VMG komandos receptus su bananais:

„Verdu ir kepu“ vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič šalta bananinė kava

VMG pardavimų ir plėtros vadovės Skirmantės Narmontaitės gardžiųjų bananinių keksiukų receptas

VMG fotografės Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės savaitgalio blyneliai su bananais

VMG reklamos ir projektų vadovės Godos Jokubaitienės pyragas

VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko nesaldi idėja su bri sūriu

VMG projektų vadovės Rugilės Vilkeliškytės blynai, kuriuos iškepti pavyks kiekvienam

Portalo VMGonline.lt vyriausiosios redaktorės Auksės Podolskytės sausainiai su bananais ir riešutų sviestu


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: