top of page

Tobulas varškės ir bananų pyragas



Bananų pyragas su varške

  • Tešlai:

  • 300 g miltų

  • 200 g sviesto

  • Šaukštas grietinės

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • Žiupsnis druskos

  • Įdarui:

  • 4 bananų

  • 200 g varškės

  • 100 g cukraus

  • Vanilinio cukraus

  • 2 kiaušinių

  • Kokoso drožlių papuošimui

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.

  2. Šaltą sviestą rankomis sumaišome su miltais, dedame grietinę, kepimo miltelius, druską. Triname tarp pirštų, kol sviestas ir miltai susijungia į vientisą masę. Aš formuoju tokį rutulį ir dedu jį į šaldytuvą pailsėti.

  3. Kol tešla ilsisi, pasidarome įdarą. Bananus dedame į trintuvą, sutriname į skystą masę. Tada dedame varškę, kiaušinius, cukrų. Viską sutriname. Galite varškę su cukrumi ir bananus trinti atskirai ir sumaišyti tik pabaigoje.

  4. Galiausiai į apvalią skardą dedame tešlą ir pirštais tolygiai ja padengiame visą skardą. Suformuojame kraštelius. Pagrindą subadome šakute.

  5. Ant pagrindo pilame bananų ir varškės įdarą.

  6. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, kol pyragas įgauna gražią auksinę spalvą. Įpusėjus kepimui patikrinkite, kaip sekasi kepti – aš paprastai pridengiu pyragą foliją, kad nedegtų viršus.

  7. Iškepusį pyragą atvėsiname ir leidžiame pailsėti šaldytuve arba balkone (kol lauke dar šalta). Papuošti galite užbarstydami kokoso drožlių.


Naujausi įrašai

bottom of page