naujienos Naujienos

Ši daržovė, laikyta nuodinga, dabar auga kiekviename šiltnamyje (aitrios uogienės receptas)

VMGonline.lt, 2018-08-06, 13:00


Nors dar prieš beveik penkis šimtus metų iš Pietų Amerikos į Europą atkeliavęs pomidoras buvo laikomas nuodingu ir auginamas kaip egzotinis dekoratyvinis augalas, dabar jis auga kiekvienos močiutės šiltnamyje. Šviežia, sodriai raudonos spalvos daržovė ypač populiari vasarą, o ką gi su ja daryti, kai gėrybių – daugiau, nei reikia?

Bendradarbiaudami su VMG kulinarijos studijos vadovu Pauliumi Janušu, VMGonline.lt jums pateikia skirtingiems skoniams tinkančių pomidorų uogienių ciklą. Pirmoji jų – tikras delikatesas aštrios virtuvės mėgėjams.

Valerijos Stonytės nuotr.

Pomidorų ir imbiero uogienė

2 kg gerai prinokusių pomidorų

1 aitriosios paprikos

1 stiklinės cukraus

3 šaukštų tarkuoto imbiero

1 šaukštelio kumino

1 citrinos sulčių

1 citrinos žievelės

žiupsnelio druskos

  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą.
  2. Iš aitriosios paprikos išimkite sėklas ir susmulkinkite. Sudėkite ant pomidorų.
  3. Sumaišykite visus likusius ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies pamaišydami apie 40 min. arba kol uogienė sutirštės.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: