top of page

Visų gurmė atradimas: užkandis, kurio skonis nenusileis geriausių restoranų pasiūlymams (receptas)


Užkandžių juk nebūna per daug, tiesa? Kad savaitgalį galėtumėte leistis į naujus kulinarinius nuotykius, paruošėme jums vieną idėją. Sujunkite kriaušių ir figų gaivą, o kad užkandis taptu tikru delikatesu, nepagailėkite ir brandinto sūrio. Skonis nenusileis geriausiuose restoranuose siūlomiems užkandžiams!

Kriaušių ir figų užkandis

1 vnt. 24 mėn. brandinto „Džiugo“ sūrio

3 kriaušių

4 figų

2 šaukštų cukraus

1 šaukštų sviesto

4 šaukštų balzaminio acto

2 šaukštų „Dižono“ garstyčių

¼ stiklinės alyvuogių aliejaus

Saujelės lazdynų riešutų

Saujelės kalendrų

Druskos, pipirų

  1. Kriaušes perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir paskrudinkite ant perpjautos pusės.

  2. Figas supjaustykite per pusę ir karamelizuokite keptuvėje su cukrumi bei sviestu. Kai pradės karamelizuotis, supilkite balzaminį actą.

  3. Išimkite figas, likusį skystį iš keptuvės perpilkite į dubenėlį ir sumaišykite su „Dižono“ garstyčiomis. Plakdami šluotele iš lėto supilkite aliejų.

  4. Ant iškeptų kriaušių dėkite figas. Užpilkite padažo ir pagardinkite sūrio drožlėmis. Užbarstykite trupintų lazdynų riešutų. Papuoškite kalendrų lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page