naujienos Naujienos

Džiūvėsėliai, austrių padažas ir kitos tobulų vištienos sparnelių paslaptys (2 receptai)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Luko Griciaus nuotr., 2019-04-01, 7:50


Vištienos sparnelius renkatės tik tada, kai norite pavalgyti greitai? O gal apskritai laikote juos pabodusiu patiekalu? Išdrįstume lažintis, kad išmėginę šias dvi variacijas pagal Alfą Ivanauską ir Agnę Jagelavičiūtę savo nuomonę pakeisite. Vos keli stebuklingi ingredientai, ir vištienos sparnelius atrasite iš naujo!

Šįkart pastumkite į šoną sojų, Vusterio ar terijakio padažus ir išmėginkite Alfo viskio ir austrių padažo marinatą. „Manote, vištienai jis netinka? Klystate – jis labai pagyvina bet kokį patiekalą, o ypač – baltos mėsos. Ir jeigu galvojate, kad austrių padažas yra austrių skonio, taip pat klystate“, – šypsosi VMG idėjinis lyderis.

Jei Alfo vištienos sparnelių sėkmės paslaptis slypi marinate, tai Agnės koziris – traškumas, kurio suteikia panko džiuvesėliai. „Japoniški duonos džiūvėsiai gaminami iš stambiai tarkuotos baltos duonos, juose iškepta mėsa, vištiena, daržovės ar vaisiai geriau įsisavina prieskonius. Panko džiūvėsėliai – oriniai, labai traškūs, ir, nors atėję iš rytietiškos kultūros, labai lengvai pritaikomi mūsų virtuvėje“, – sako Agnė.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Vištienos sparneliai su viskio ir austrių padažo marinatu pagal Alfą (4 asmenims)

Jums reikės:

1 kg vištienos sparnelių

Marinatui:

4 skiltelių česnako

200 ml austrių padažo

2 šaukštų medaus

3 šaukštų viskio

3 šaukštų ryžių acto

½ šaukštelio maltos Kajeno (uoginės) paprikos

1 šaukštelio druskos

  1. Česnaką smulkiai sukapokite ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Šiuo marinatu įtrinkite sparnelius ir palikite pasimarinuoti bent valandą.
  2. Tuomet sudėkite sparnelius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 minučių iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Traškūs vištienos sparneliai pagal Agnę (4-6 asmenims)

Jums reikės:

2 kg vištienos sparnelių

50 g tarkuoto kietojo sūrio

100 g ištirpinto sviesto

50 g „Panko“ džiūvėsėlių

žiupsnelio česnakų granulių

žiupsnelio svogūnų granulių

druskos, juodųjų pipirų

  1. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį su džiūvėsėliais ir prieskoniais.
  2. Kitame dubenėlyje pasiruoškite tirpintą sviestą.
  3. Sparnelius įtrinkite druska ir pipirais.
  4. Tuomet imkite po vieną sparnelį, įmerkite jį į lydyta sviestą, tuomet – į džiūvėsėlių mišinį ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
  5. Kepkite apie 20 minučių iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, tuomet atsargiai apverskite ir kepkite dar 10 min.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: