naujienos Naujienos

Šokiruojanti naujiena: šefas Matas Paulinas palieka restoraną „Nüman“

Auksė Podolskytė, 2018-03-13, 11:36


VMGonline.lt pasiekė žinios, kad šefas Matas Paulinas palieka Kauno „fine dining“ restoraną „Nüman“. Po vienerių metų (šią sukaktį restoranas minėjo kovo 6-ąją) sėkmingo bendradarbiavimo restorano ir žymiuosiuose „Noma“ bei „Bror“ restoranuose dirbusio šefo keliai išsiskyrė.

Skandinaviškos ir sezoniškos virtuvės restoranas Kaune yra žinomas kiekvienam Lietuvos gurmanui – per labai trumpą laiką iškilęs restoranas užėmė ne tik trečią vietą geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuke, bet ir „White Guide Baltic“ komisijos buvo paskelbtas trečiu geriausiu Baltijos šalių restoranu. Be to, šalies žiniasklaidoje pasirodė ne vienas straipsnis, prognozavęs, jog būtent „Nüman“ gali gauti „Michelin“ žvaigždutę. Šiuo metu savaitei dėl naujo meniu sudarymo duris užvėrusio restorano „Facebook“ paskyroje informacijos, kad keičiasi šefas, nėra, todėl susisiekėme su M. Paulinu išsiaiškinti, kas įvyko.

Matai, papasakok, kodėl išeini iš „Nüman“?

Metai praėjo, o po jų išsiskyrė mano ir direktorės tikslai ir vizija. Dabar restoranas yra paprastesnis, labiau prieinamas, mažiau proginis. Aš asmeniškai turiu rimtesnių siekių.

Iniciatyva buvo iš tavo pusės?

Ne, tiesiog sausio mėnesį iškėliau klausimą, kokie bus metai, kaip dirbsime. Taip ir išsivystė ši tema.

Ar jau turi naują darbo vietą?

Dar nekalbu apie tai.

Ar liksi Lietuvoje?

Taip, be abejo.

Restoranas buvo užsidaręs savaitei ir rytoj atsidaro su nauju meniu. Ar prisidėjai prie jo?

Taip, jie užsidarė savaitei. Mes dar bandėme išspausti bendradarbiavimo modelį ar palaikyti profesinius ryšius, tačiau finalas toks, kad tas meniu, kurį jie pasileis rytoj, yra be mano indėlio.

Ar restoranas jau turi naują šefą?

Ne, nepasisamdė dar. Man atrodo, kad greitu metu kažkas išlįs.

Ką dabar veiksi? Ilsėsiesi ar kibsi į naujo darbo paieškas?

Labiausiai dabar noriu vesti tokią žavią damą iš Vilniaus. Tai vyks balandžio 27 d. Šv. Jurgio bažnyčioje. Po to išvyksime į medaus mėnesį ir kibsiu į darbus.

VMGonline.lt primena, kad pastaruoju metu Lietuvos restoranų virtuvėse vyksta nemažai pokyčių. Duris užvėrė ne vienas restoranas, kai kurių likimas kabo ant plauko. Taip pat neseniai pasiekė žinios, kad restoraną „Kempinski“ paliko vyriausiasis šefas Javier Lopez.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: