naujienos Naujienos

Vieta, kur padavėjai laiko egzaminą, ir sužinosite, kas bus, jei Benedikto kiaušinį uždėsite ant lazanijos

Specialiai iš Palangos – Ugnė Jonaitytė, 2018-07-16, 16:30


„Restoraną 4“ nuo Basanavičiaus gatvės skiria tik tiltelis per Ronžės upę. Keli žingsniai, ir išvystame pūpsantį modernaus viešbučio pastatą, o pirmajame jo aukšte – restorano iškabą. Užeiname į vidų ir netrukus pajuntame, kad atsidūrėme kitokią aplinką ir maistą siūlančioje vietoje. Čia pat esančią judriausią Palangos gatvę primena tik kartkartėmis atsiritančių melodijų ar praeivių šurmulio aidai. Tiesa, į Birutės alėją restoranas atsikraustė tik šiemet. Iki tol 2016 metų vasarą atsidariusi vieta savo kulinarinių atradimų paskanauti kvietė į Vytauto gatvę.

Restorano bendraturtė Vesta Šližienė pripažįsta – šis restoranas tapo priežastimi, kodėl vilnietė ryžosi palikti sostinę. „Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad galėčiau išvažiuoti gyventi į Palangą. Ir jeigu kas nors būtų pasakęs, jog taip nutiks, nebūčiau patikėjusi“, – šypsosi pašnekovė. Tačiau per tuos kelerius metus, sako, apsipratusi ir dabar šį pajūrio kurortą vadina tikrais namais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Kaip ir Vestos persikraustymas į Palangą, taip ir lakoniškas restorano pavadinimas turi savo istoriją. Skaičius 4, kaip pasakoja pašnekovė, lydėjo ją visą gyvenimą ir yra pats laimingiausias skaičius ne tik jai, bet ir restorano šefui Gabrieliui Zajec. Be to, atspindi ir visą minimalizmu pagrįstą restorano koncepciją.

Ir iš tiesų, čia neišvysite gausybės detalių. Interjere dominuoja šviesus koloritas, ant sienų kabo nespalvoti populiarių 70-ųjų aktorių atvaizdai. „Jaučiame trauką 70-ųjų laikotarpiui ir jo stilistikai. Aš pati esu visiška šio laikmečio aistruolė. Visi darbuotojai vaikšto su „Adidas“ gazelėmis – populiariausiais sportbačiais tuo metu. Mūsų grojaraštis taip pat sudarytas iš 70–80-ųjų dainų“, – paaiškina restorano vadovė.

Valerijos Stonytės nuotr.

Apsidairius aplink galima pastebėti ir kitų akcentų: augalų, smėlio ar akmenukų. „Norime, kad žmonės, čia užsukę, pajustų jūros dvasią“, – sako Vesta. Kai kurie jūriniai elementai pasitelkiami ir patiekalų puošyboje.

Restoranas turėtų patraukti ir džiazo muzikos mylėtojus, mat penktadieniais čia vyksta šiam muzikiniam stiliui dedikuoti tikro garso muzikos vakarai. Netolimos ateities planuose – ir jauki, stiklinio kubo formos terasa, kuri primins šiltnamį.

Valerijos Stonytės nuotr.

Besišnekučiuodami su Vesta, sužinome ir dar vieną įdomybę: norėdami tapti „Restorano 4“ komandos dalimi, padavėjai turi išlaikyti egzaminą – išanalizavę meniu, atsakyti į Vestos užduodamus klausimus, kurie susiję ir su patiekalais, jų ingredientais, ir su vynais bei apskritai restorano sąvoka.

Meniu. „Restorano 4“ meniu nėra itin platus, tačiau rinktis iš ko turės ir egzotikos mėgėjai, ir tie, kuriems artimesni klasikiniai skoniai. Ši vieta garsėja savo tuno tartaru (10 Eur), tačiau galima rinktis ir jautienos tartarą (12 Eur), o norintiems kitokio skonio restoranas siūlo brusketų rinkinį (6,50 Eur) ar „nachos“ (5,50 Eur). Sriubų gretose: kukurūzų sriuba (5,00 Eur) arba minestronė (4,50 Eur).

Kesadilija su sofritu, kapota vištiena, karamelizuotais svogūnais, sūriu, grietine ir duonos bei riešutų trupiniais (7,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Meksikietiškos virtuvės mylėtojai galės rinktis ne tik „nachos“, bet ir dviejų rūšių kesadilijas (su vištiena arba vegetarišką, 7,50 Eur). Taip pat siūloma paragauti vištienos krūtinėlės (10 Eur), naminių makaronų su jūrų gėrybėmis (11 Eur), jautienos išpjovos (19 Eur) arba aštuonkojo (19 Eur).

Nachos su riešutų ir sviesto padažu, sūriu bei sriracha (5,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Saldžiam baigiamajam akordui – trys pasirinkimai: dekonstruota citrininė tarta (5 Eur), lazdynų riešutų cremeux (6 Eur) ir moliūgų sėklų bei pasiflorų pyragaitis (6 Eur).

Aštuonkojis su bulvių juostelėmis, „salsa Veracruz“, marinuotu raudonuoju svogūnu ir olandišku padažu (19 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Vėlyvieji pusryčiai. Benedikto kiaušiniai (su lašiša, šonine arba Parmos kumpiu), amerikietiški blyneliai su karšto šokolado kremu, kelių variacijų omletas, varškėčiai. Šiuos patiekalus meniu rasite šeštadieniais ir sekmadieniais, 11–14 val. Tiesa, jei pasimėgauti Benediktais norite šiokiadienį, užsukę čia iki 14 val. tokią galimybę turėsite.

Moliūgų sėklų ir pasiflorų pyragaitis (6 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Esate iš tų, kurie mielai išmėgintų ką nors netradiciško net ir per pusryčius? Restoranas turi pasiūlymą, kurio nerasite niekur kitur: Benedikto kiaušinius ant lazanijos. Šis restorano šefo Gabrieliaus sukurtas patiekalas, kaip pasakoja restorano vadovė, atsirado visai atsitiktinai, kai vienas iš komandos narių neapsisprendė, ar norėtų Benedikto kiaušinių, ar lazanijos. Netikėtas bandymas tapo išskirtiniu patiekalu. Sunku įsivaizduoti? Pasak restorano vadovės, ne ką mažiau sudėtinga apibūdinti ir nepaprastą skonį, todėl ragina paragauti patiems.

Vėlyvųjų pusryčių kainos siekia iki 10 Eur žmogui.

Adresas: Birutės al. 26, Palanga.

Darbo laikas: I–IV 11:00–22:00, V–VI 11:00–02:00, VII 11:00–17:00

„Facebook“ paskyra ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: