naujienos Naujienos

Vėlyvieji pusryčiai: sūdyta ir pūdyta Kopenhaga

Robertas Šapas, 2016-08-21, 11:10


Pirmasis smūgis mano pažintyje su Danija buvo per daug siaubo vaikui kelianti Hanso Kristiano Anderseno pasaka „Raudoni bateliai“. Perskaitę suprasite, kodėl ši pasakaitė paprastai nebūna įtraukiama į jo garsiausių pasakų rinkinius. Užuomina: dėl pasiutusių šokių galima netekti kojų. Antrasis smūgis turėjo savo skonį ir tai buvo pūdyta Baltijos jūros silkė. Po to karto dar kelis mėnesius vengiau akistatos su silke, o šventes, per kurias ji yra šlovinama, vadinau apkartusiomis. Tačiau šios kelios vietos Kopenhagoje vėl reabilitavo mano požiūrį į silkę.

 

1. „Møller Kaffe og Køkken“, Nørrebrogade 160

Ši kavinė 2015 m. vasarą buvo išrinkta geriausia pusryčių vieta visoje Kopenhagoje. Apdovanojimas pabrėžė čia naudojamų produktų kokybę ir dėmesį detalėms. Pusryčius čia galite užsisakyti kiekvieną dieną ir visą dieną (t. y. 9–16 val.). Pusryčiai yra sukomplektuojami iš 25 gardžių pasirinkimų: keturių rūšių duonos, kiaušinių, mėsos, uogienių, sūrių, daržovių. Pavyzdžiui, plakta kiaušinienė su kumpiu ir ruginės duonos riekele jums kainuos apie 11 Eur, o šviežiai spaustų apelsinų sulčių stiklinė – apie 5 Eur.

2. „Granola“, Værnedamsvej 5

Čia rasite šviežios kavos, namų gamybos ledų, vaisių kokteilių, pyragų ir, žinoma, pusryčių. Didelę pusryčių lėkštę, kainuojančią 22 Eur, sudaro kiaušinis, kumpis, dešrelės, dviejų rūšių sūris, džemas, dribsniai, kepti pomidorai, daniškas jogurtas „skyr“ su vaisiais, granola, rugine bei kvietine duona. Už blynus su mėlynėmis ir sirupu sumokėsite apie 7 Eur. Pusryčius valgykite kiekvieną dieną iki 11:30 val.

3. „Toldboden“, Norde toldbod 24

Pusryčiauti „Toldboden“ privalote vien dėl to, kad iš čia Kopenhagą matysite 360 laipsnių kampu. Beje, jūsų plaukus vels jūros vėjas. Pusryčiai vienam asmeniui kainuoja 30 Eur. Už šią sumą valgote tiek, kiek norite, ir komplektuojate pusryčius iš naminių uogienių, daniškų sūrių, granolos, jogurto, lašišos, plaktos kiaušinienės, ant grilio keptų daržovių ir mėsos, vaflių, pyragų. Įsidėmėkite, kad vėlyvieji pusryčiai čia patiekiami tik savaitgaliais (nuo 9:30 val.) ir jiems būtina rezervacija.

Screen Shot 2016-08-19 at 13.09.12

 

Nuotraukos – iš aprašytų kavinių tinklalapių ir „Facebook“ paskyrų.

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: