- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
naujienosVėlyvieji pusryčiai: palaimintoji Nica
Robertas Šapas, 2016-06-12, 12:47
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 18, 7:50 Krevečių puota: šios dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę leis pasijusti karališkai (receptai)
- 2019 02 19, 18:30 Cepelinų reidas: kur Vilniuje slepiasi tie tobulieji?
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2018 01 26, 7:50 Tiek mitų begriuvo seniai: neuromokslininkė – apie žaliavalgystę, glitimo netoleravimą ir nevalgius vaikus
TOP 5 RECEPTAI
Išgirdęs, kad rugpjūtį bus pradėti tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Nicą, prisiminiau savo kol kas vienintelę patirtį Nicoje. Tuomet įsėdęs į traukinį Marselyje keliavau po Prancūzų Rivjerą aplankydamas San Tropezą, Kanus. Galutinis mano bastymosi taškas turėjo būti padėtas ant Monte Karlo kazino stalo. Tačiau to nepadariau, nes gardžiausio prancūziško raguolio atsikandau dar prieš auštant šachmatų lentą menančiomis plytelėmis išklotoje pagrindinėje Nicos aikštėje.
1. „Chez Maitre Maître Pierre“, 41 Rue Massena
Tai – viena geriausių kepyklų visoje Nicoje, veikianti čia jau 30 metų. Tad nenuostabu, kad sukaupę tiek metų patirtį, kepėjai išmano savo darbą. Rasite pikantiškų salotų, sumuštinių, saldžių konditerinių gaminių, „quiche“, „millefeuilles“, eklerų ir gardžios kavos.
Viena geriausių kepyklų Nicoje. Labai paprasta ir nuostabiai skanu. 2. „Déli Bo“, 5 Rue Bonaparte
Visai netoli Džiuzepės Garibaldžio aikštės esantis „Déli Bo“ yra nuolatos užimta ir triukšminga bei skubanti vietinių kavinė. Rasite ilgą meniu, kuriame – beigeliai, sumuštiniai, kiaušiniai ir, žinoma, kvapą gniaužiantys prancūzų konditerijos gaminiai. Jūsų vietoje užsisakyčiau citrininę tartą.
Vietinių pamėgta vieta. Meniu ilgas – nuo omletų iki madingiausių desertų. 3. „Au Goût Thé d’Antan“, 31 Avenue Alfred Borriglione
Angliško stiliaus arbatos namai pasižymi savo ištaigingu ir kiek pompastišku interjeru. Ant kiekvieno stalo pamatysite skirtingus senovinius indus. Išsirinkite vieną iš daugelio siūlomų arbatų ar karštą šokoladą su cinamonu ir apelsinais. Tiems, kas norės pavalgyti rimčiau, siūlau „quiche“.
Ištaigingas arbatos namų interjeras.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /velyvieji-pusryciai-palaimintoji-nica/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 45385 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Fri, 14 Dec 2018 03:50:00 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 34.207.152.62 [HTTP_X_REAL_IP] => 34.207.152.62 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550825827.5687 [REQUEST_TIME] => 1550825827 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės
KOMENTARAI: