top of page

Vėlyvieji pusryčiai: palaimintoji Nica

Išgirdęs, kad rugpjūtį bus pradėti tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Nicą, prisiminiau savo kol kas vienintelę patirtį Nicoje. Tuomet įsėdęs į traukinį Marselyje keliavau po Prancūzų Rivjerą aplankydamas San Tropezą, Kanus. Galutinis mano bastymosi taškas turėjo būti padėtas ant Monte Karlo kazino stalo. Tačiau to nepadariau, nes gardžiausio prancūziško raguolio atsikandau dar prieš auštant šachmatų lentą menančiomis plytelėmis išklotoje pagrindinėje Nicos aikštėje.


1. „Chez Maitre Maître Pierre“, 41 Rue Massena

Tai – viena geriausių kepyklų visoje Nicoje, veikianti čia jau 30 metų. Tad nenuostabu, kad sukaupę tiek metų patirtį, kepėjai išmano savo darbą. Rasite pikantiškų salotų, sumuštinių, saldžių konditerinių gaminių, „quiche“, „millefeuilles“, eklerų ir gardžios kavos.


Visai netoli Džiuzepės Garibaldžio aikštės esantis „Déli Bo“ yra nuolatos užimta ir triukšminga bei skubanti vietinių kavinė. Rasite ilgą meniu, kuriame – beigeliai, sumuštiniai, kiaušiniai ir, žinoma, kvapą gniaužiantys prancūzų konditerijos gaminiai. Jūsų vietoje užsisakyčiau citrininę tartą.

Vietinių pamėgta vieta.


Meniu ilgas – nuo omletų iki madingiausių desertų.



3. „Au Goût Thé d’Antan“, 31 Avenue Alfred Borriglione

Angliško stiliaus arbatos namai pasižymi savo ištaigingu ir kiek pompastišku interjeru. Ant kiekvieno stalo pamatysite skirtingus senovinius indus. Išsirinkite vieną iš daugelio siūlomų arbatų ar karštą šokoladą su cinamonu ir apelsinais. Tiems, kas norės pavalgyti rimčiau, siūlau „quiche“.


Naujausi įrašai

bottom of page