- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
naujienosVelykinė paruoštukė skubantiems: kur įsigyti jau paruošto maisto
VMGonline.lt, 2018-03-21, 15:00
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 19, 7:50 Išskirtinis interviu su naujuoju restorano „Dublis“ šefu (tik VMG)
- 2018 04 17, 7:50 Mokslininkė pasisakė apie supermaistą ir sulčių detoksikaciją. Anksčiau pati tuo tikėjo!
- 2018 04 16, 18:30 Tai išvydusios, nuotakos niekada nebegrįš prie tortų. Šis desertų šou nukonkuruos net fejerverkus!
- 2018 04 18, 7:50 Kebabų rinkos laukia dideli pokyčiai – Mantas Katleris imasi kebabų verslo! (papildyta)
- 2018 04 20, 13:00 Sužinokite, kas pateko į skaniausių vietų Baltijos šalyse gidą (sąrašas)
TOP 5 RECEPTAI
Margučiai, įvairi mėsa ir jos patiekalai, pyragai… Nors 12 patiekalų didžiausiai pavasario šventei ruošti nereikia, tačiau veikti yra ką! Nebūtina būti kulinarijos pažiba šeimoje – užtenka žinoti, kur rasti geriausią jau paruoštą maistą. VMGonline.lt pasidomėjo, kur galima įsigyti jau paruoštos mėsos, saldėsių ir kitų patiekalų.
Mėsos parduotuvės „Gegio stalui“/„The Farm“/„Halės Deli“ (Užupio g. 10, Verkių g. 29, Pylimo g. 58 (Vilnius))
Siūlo „porchetta“ (14 Eur/kg), kiaulienos ir kalakutienos „zuikius“ (10 Eur/kg), marinuotą kiaulienos sprandinę (9 Eur/kg), sausai 50 dienų brandintą jautienos nugarinę. Pagal klientų pageidavimus čia parduodamus paukščius (kalakutas 8 Eur/kg, višta 7,5 Eur/kg, putpelė 16 Eur/kg), ėrienos kumpius ir mentes (16 Eur/kg) gali užmarinuoti.
Valerijos Stonytės nuotr. „Rib Room“ (Šeimyniškių g. 1, Vilnius)
Siūlomi šaltieji patiekalai: velykiniai margučiai (4 Eur/10 vnt.), šaltiena (kiauliena, jautiena) su krienų padažu (1,80 Eur/100 g), vištienos ir ančių kepenėlių paštetas su brendžiu (1,90 Eur/100 g), vištienos terinas su pistacijomis ir grybais (1,90 Eur/100 g), kiaulienos nugarinė, įdaryta slyvomis (1,90 Eur/100 g), silkė „pataluose“ (1, 90 Eur/100 g), silkė su grybais (2,80 Eur/100 g) ir dar keletas kitų.
„Rib Room“ ruošia mėsą ir žuvį, kurią tereikės išsikepti orkaitėje arba ant žarijų: lašišos filė, marinuota su imbieru ir žolelėmis (27 Eur/kg), marinuotas kukurūzinis viščiukas (9 Eur/1 vnt.), lėtai virti ir marinuoti kiaulienos šonkauliai (19 Eur/kg), marinuotų daržovių iešmeliai (9 Eur/kg), virtas ir rūkytas kiaulienos kumpis (19 Eur/kg). Saldus pasiūlymas – Velykinė boba (15 Eur/kg).
Valerijos Stonytės nuotr. „Mėsos broliai“ (Ukmergės g. 259A, Vilnius (Benedikto turgus))
Nors broliai per šv. Velykas nedirbs, tačiau sako, kad turi, ką pasiūlyti. Vardiname: marinuota kiaulienos nugarinė gabale su kaulais (8,50 Eur/kg), brandintos jautienos suktinis, apsuktas kiaulienos šonine ir įdarytas rakleto sūriu (14,90 Eur/kg), kiaulienos šoninės suktinis („porchetta“) (8,90 Eur/kg).
Specializuota mėsos produktų parduotuvė-mėsinė „Steak Supply“ (Gedimino pr. 9, PC, Linkmenų g. 22, Ukmergės g. 259A (Vilnius); Europos pr. 43 (Kaunas))
Šv. Velykų proga savo asortimente akcentuoja liežuvį (12,59 Eur/kg) ir kumpį (18,49 Eur/kg).
„Tie kepėjai“ citrininis keksas su sezamais (22,50 Eur/1 kg). Linos Jushke nuotr. Desertų studija „Tie kepėjai“ (Tilto g. 6, Vilnius)
Siūlo citrininį keksą su sezamais (22,50 Eur/1 kg), morenginį tortą su karamele, aguonomis ir migdolais (29 Eur/1 kg), veganiškas migdolinis pyragas be gliuteno (20 Eur), dvigubi sausainiai su rozmarinais ir apelsinų bei persikų džemu (1,50 Eur/vnt.), tartaletes su citrininiu kremu ir degintu zefyru (2,50 Eur/100 g), citrinį kremą su degintu zefyru (2,95 Eur). Šv. Velykų pusryčiams – granola su sėklomis (6,50 Eur/390 g).
Desertų studijos „Tie kepėjai“ saldūs velykiniai pasiūlymai. Linos Jushke nuotr. Prancūziškų kepyklų tinklas „Thierry kepykla“ (Užupio g. 13, Jasinskio g. 16A, Verkių g. 29, Konstitucijos pr. 21, Gedimino pr. 12, Vilniaus g. 45, Liepkalnio g. 112, Kauno g. 16 („Uptown Bazaar“), Gedimino pr. 12 (Vilnius); Kauno oro uostas (Kaunas).
Siūlo sluoksniuotos tešlos Velykų bobas (6,50 Eur).
KOMENTARAI:
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /velykine-paruostuke-skubantiems-kur-isigyti-jau-paruosto-maisto/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 44382 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.224.234.8 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.224.234.8 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524324082.8502 [REQUEST_TIME] => 1524324082 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai
Kepinių tai yra tikrai skanesnių Vilniuje, nei tierry