top of page

Veganiškas piknikas: be ko jame geriau nesirodyti

Kas paskutinę vasaros dieną pievoje prie Baltojo tilto ieškojo geriausios trajektorijos žvilgsniui, o kas bandė užuosti veganiško maisto prikrautas pintines. Jau ne pirmą kartą rengiamame ne pelno siekiančios organizacijų „Tušti narvai“ ir „auGalybė“ veganiškame piknike dalyvavome ir mes. Tačiau pastebėję, kaip greit kramto veganai ir tuštėja daugkartinio naudojimo dėžutės, supratome, kaip svarbu sužinoti ir pasidalyti labiausiai graibstomų patiekalų receptais. Dabar eidami į pikniką visuomet turėsite ko reikia.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naminis limonadas

„Šį receptą pasiskolinau iš „ALIVE“ šefo Pauliaus. Reikia silpnai gazuoto vandens – ne mineralinio, kad būtų be skonio. Tada reikia mangų tyrės, čiobrelio šakelės, cukraus sirupo arba apelsinų sulčių (aš naudojau sultis). Įmeti uogų ir gerai išplaki. “ (Marija)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Mini kibinai

„Receptas labai paprastas. Sudėtyje yra aliejaus, miltų, mano gaminto margarino. Įdarai būna įvairūs ir priklauso nuo sezoniškumo. Dabar prasidėjo moliūgų sezonas, todėl kibinai būna su moliūgais, su paprikomis, pomidorais. Žmonės labai mėgsta kibinus su grybais.“ (Daiva, „Mamos vaišės“)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Salotos

Populiariosios salotos iš „Sultenės“, kurias gaminant ilgiausiai užtruks lęšių daiginimas, todėl pasirūpinkite iš anksto. Dar pridėkite brokolių, graikinių riešutų ir granatų sėklų. Kitas tokių dailių salotų variantas – sudaiginti grikius, pagardinti pomidorais ir žalumynais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Šokoladinis „brownie“

„Tešla buvo labai paprasta – miltai, sutrinti ir pamirkyti linų sėmenys vietoje kiaušinių, kakava, veganiškas margarinas. Įmaišiau riešutų ir šokolado.“ (Ieva)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Augalinė pasta (nepagaminama namie, bet verta dėmesio)

„Tai yra augalinė pasta, kurios gaminimo technologija atkeliavo iš Kaukazo. Ji yra tokia vienintelė Lietuvoje ir gal net Europoje. Gaminimui yra naudojamos didelės girnos, jose su labai didele jėga yra malami riešutai ir sėklos. Malami tol, kol iš jų išsiskiria visas aliejus. Išsiskyrus aliejus, pasta yra labai lengvai pasisavinama organizmo. Galima ją valgyti vieną, tepti ant daržovių, gaminti padažą, salotas, kokteilius, kefyrą.“ (Linas, „Gamtos bučinys“)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Na, o viso kito – kaip ir kiekviename piknike: falafelių, arbūzo, humuso, riešutų, alyvuogių, agurkėlių, veganiškų sūrelių, daržovių lazdelių, uogų, duonos lazdelių, tortilijų, sušių, sulčių, veganiškos mėsos!

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau akimirkų iš veganiško pikniko – nuotraukų galerijoje.

Naujausi įrašai

bottom of page