naujienos Naujienos

Vasaros gaiva: jogurto ir uogų sluoksniuotis (receptas)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Valerijos Stonytės nuotr., 2019-08-22, 16:00


Nežinančių apie „čija“ (ispaninio šalavijo) sėklas turbūt jau neliko nei vieno. Be abejonės, populiarumo viršūnės neapleidžia „čija“ pudingai, kuriuos galima valgyti tiek pusryčiams, tiek kaip desertą. Šįkart iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, pateikiame jums kitokį šio pudingo variantą, vasariškai gaivų, darytą su jogurtu. Ir jei manote, kad toks desertas jau kiek atsibodęs, paklauskite savęs, ar išbandėte jį vasarą, kuomet gamta nešykšti pačių skaniausių ir šviežių uogų.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Jogurto ir uogų sluoksniuotis (4 asm.)

Jums reikės:

4 šaukštų „čija“ (ispaninio šalavijo) sėklų 

1 šaukšto kokosų drožlių

220 ml kokosų pieno 

220 ml natūralaus jogurto

200 g aviečių

2 šaukštelių šeivamedžių sirupo 

šviežių uogų (patiekti) 

kelių lapelių šviežio šalavijo arba mėtų (patiekti) 

  1. Ispaninio šalavijo sėklas sumaišykite su kokosų drožlėmis, kokosų pienu, jogurtu ir palikite išbrinkti.
  2. Avietes sutrinkite su sirupu.
  3. Ant išbrinkusių sėklų pudingo užpilkite trintų aviečių, apibarstykite šviežiomis uogomis ir lapeliais. 

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: