naujienos Naujienos

Tiesiai į iškylos krepšį: vasara kvepiantys varškės apkepo keksiukai su uogomis ir bolivinėmis balandomis

VMGonline.lt, 2019-06-03, 13:00


Kvapnus ir garuojantis, ką tik ištrauktas iš orkaitės – juk varškės apkepo kvapas visada nuneša į vaikystę ar kitus šiltus prisiminimus. Tai patiekalas, kuriam abejingų tiesiog nėra, o geriausia – jį pagaminti labai lengva. Tačiau jei manėte, kad tai labiau šaltojo sezono patiekalas, drįstame tokią mintį paneigti, mat ši variacija iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, ne tik kad gaminama su vasariškomis uogomis, bet dar ir kepama keksiukų formelėse. Tad štai ir naujas iškylų kompanijonas.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

VARŠKĖS APKEPAS SU BOLIVINĖMIS BALANDOMIS IR UOGOMIS (12 vnt.)

Jums reikės:

200 g virtų bolivinių balandų

1 banano

130 g rudojo cukraus

2 šaukštelių kepimo miltelių

200 g varškės

180 ml koksų pieno

2 kiaušinių

½ šaukštelio vanilinio cukraus

125 g aviečių

žiupsnelio druskos

kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)

  1. Dubenyje išmaišykite cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilę.
  2. Įmaišykite bolivines balandas.
  3. Kitame inde šakute sutrinkite bananą ir įmaišykite pieną, kiaušinį bei varškę.
  4. Sumaišykite sausus bei skystus ingredientus ir atsargiai įmaišykite uogas.
  5. Keksiukų formelių vidų apibarstykite keliais žiupsneliais miltų ir išpilstykite tešlą.
  6. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Sumažinkite temperatūrą iki 175 °C ir kepkite dar apie 15–20 min., kol keksiukai gražiai pagels.
  7. Atvėsinkite ir patiekite lėkštėje su šviežiomis uogomis ir ledais arba varškės kremu, apibarstę šviežios mėtos lapeliais.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: