naujienos Naujienos

Vakaro kotletukai: naujas amplua su obuoliais ir mocarela

VMGonline.lt, 2019-05-20, 16:00


Kotletai – ne pirmas į galvą šaunantis pasirinkimas, mąstant, ką gi šiandien gaminti. Visgi užtikriname, kad ši variacija iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, kur kas gardesnė ir ypatingesnė nei galvojate. Pietums ar vakarienei, nustebinsite tiek save, tiek kitus, mat šie vištienos kotletukai patiekiami su obuoliais ir citrininiu mėtų padažu, o viduje slėpsis mocarelos ir špinatų įdaras. O geriausia tai, kad pagaminsite akimirksniu.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

KOTLETUKAI SU TARKUOTU OBUOLIU IR MOCARELA (4–6 asm.)

Jums reikės: 

1 svogūno

1 obuolio

1 skiltelės česnako

100 g špinatų (įdarui)

150 g mocarelos sūrio

50g sviesto

500 g vištienos filė

2 kiaušinių

žiupsnelio džiovinto čiobrelio

žiupsnelio džiovintų petražolių

2 obuolių (patiekti)

100 g špinatų (patiekti)

žirnių daigų (patiekti)

druskos, juodųjų pipirų

Citrininiam mėtų padažui:

80 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių

1 šaukšto garstyčių

1 šaukštelio cukraus

40 g šviežių mėtų lapelių

80 ml alyvuogių aliejaus

druskos, juodųjų pipirų

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, nuluptą obuolį, česnaką bei špinatus ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Atvėsinkite.
  2. Vištieną labai smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kepintomis daržovėmis, tarkuota mocarela, kiaušiniais ir likusiais prieskoniais.
  3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius, sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  4. Tuo metu paruoškite padažą: sutrinkite visus ingredientus iki vientisos konsistencijos.
  5. Kotletukus patiekite su obuolių skiltelėmis, žalumynais ir citrininiu mėtų padažu.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: