Be užuolankų: garsūs šefai išduoda, į kokius Vilniaus restoranus eitų valgyti patys

Kamilė Matusevičiūtė, 2017-11-15, 19:30


Tol, kol pirmojo „Lietuvos gastronomijos forumo 2017“ svečiai siekė atsakyti į klausimą, kas per daiktas yra restoranas ir su kuo jis valgomas, mes savo ruožtu atlikome ilgai intrigavusią apklausą. Penkių forume besisukiojančių virtuvės šefų prašėme be užuolankų įvardyti 3 Vilniaus vietas, kuriose jie mėgsta valgyti patys.

Martynas Praškevičius („Stebuklai“, „Džiaugsmas“)

„Iš tikrųjų retai kur lankausi, bet dažniausiai būna „Gastronomikoje“, „Šturmų švyturyje“ ir man dabar labai patinka pica iš „Uptown Bazaar“, esanti Egidijaus Lapinsko atidarytame „Time 4 pizza“. Tikriausiai man pati skaniausia gyvenime valgyta pica. Man smagiausia eiti pas bičiulius, pakalbėti, o ne tiesiog paryti.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Justinas Misius („Sweet Root“)

„Praėjusį gruodį nusprendžiau, kad daugiau nebeisiu valgyti į restoranus ir valgysiu tik namie, nes eidavau per daug ir gyvendamas Vilniuje kokius 5–6 metus namie visai negaminau. Štai toks lūžis įvyko praeitais metais. Negalėčiau pasakyti, kas atsidarė naujo, nes nedalyvauju socialiniuose tinkluose, todėl mano informacija gali būti pasenusi, bet eičiau į tuos restoranus, kurių šefai šiandien buvo ant scenos – pas Liutaurą Čepracką, Martyną Praškevičių ir Vytautą Samavičių. Ten nueisi ir neapsiriksi, šefai šioje sferoje dirba jau ilgą laiką.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Andrius Kubilius („Sapiegų bistro“)

„Batsiuviai dažniausiai būna be batų. Kai dirbi restorane, aplankai mažai kolegų, bet man iš tų topų būtų Martyno „Džiaugsmas“, Liutauro „Gastronomika“ ir „Sofa de Pancho“. Nesirenku progų užeiti į restoraną, dirbdamas šį darbą privalai sekti tendencijas, kur mes einame ir ką mes darome. Turi plėsti akiratį.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Martynas Žymantas („Paupio12“)

„Kad aš atsiminčiau tą kartą, kai buvau išėjęs tikrai pavalgyti! Jeigu taip paprastai, man anksčiau labai patikdavo „Le Butcher“, šiek tiek aukščiau ir dar labiau atpalaiduojanti vieta – „Galo do Porto“, o jeigu jau taip įdomiau, tikriausiai rinkčiausi „Dine“. Vis dėlto sentimentai (Martynas yra dirbęs „Dine“ restorane – red. past.).“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Liutauras Čeprackas („Gastronomika“)

„Oi. Pasakysiu taip. Mes su žmona priklausome tiems kulinariniams turistams ir neapsiribojame tik trimis vietomis. Visą laiką pasistengiame aplankyti ir naujas vietas, bet tuo pačiu metu turime ir pastovias vietas, bet kalbėti apie jas būtų šiek tiek reklamiška, todėl to neatskleisiu. Savaime suprantama, kad aš einu pas savo bičiulius, nes jie yra mano bičiuliai ir man malonu pas juos būti, bei sharing is caring, todėl juos palaikyti yra mūsų tikslas. Ieškome kuo įvairesnio maisto ir neprisirišame prie vieno patiekalo ar prie vienos virtuvės. Dabar turime vienus mėgstamus „kiniečius“. Kada ištaikome galimybę ir būname Klaipėdoje, užsukame pas Vytautą Samavičių, Vilniuje pas Martyną į „Džiaugsmą“.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE:


No items found