naujienos Naujienos

Urtė valgo: Kauno restoranas „Nüman“ grįžta su nauju meniu, šefu ir atnaujintu konceptu

Urtė Mikelevičiūtė, Augustės Tamulytės, Valerijos Stonytės nuotr., 2018-10-26, 7:50


Visi, sekantys Lietuvos restoranų gyvenimą, dėmesingai stebėjo Kaune esančio restorano „Nüman“ istoriją. Šios vietos kelias tikrai ypatingas: restoranas, vos atsidaręs, savo pirmaisiais darbo metais Lietuvos restoranų rinkimuose debiutavo 3-ioje vietoje. Tačiau per pastaruosius metus ši vieta patyrė įdomių pokyčių, o vos prieš kelias dienas duris atvėrė siūlydami naujo tipo meniu, už kurio slepiasi naujas šefas.

Adomas Jagnoras. Augustės Tamulytės nuotr.

Augustės Tamulytės nuotr.

Komfortiškesnio (comfort food) maisto autorius – naujas šefas

Restorane nuo šiol vietoj degustacinių vakarienių siūloma rinktis iš a la carte meniu, maisto linija tampa labiau komfortiška, o virtuvei vadovauja daug kam žinomas kaip Martyno Praškevičiaus mokinys, buvęs „Drama Burger“ šefas ir bendraturtis, padėjęs tinklui sėkmingai išsiplėsti ir išpopuliarėti, vasaros sezonu puikius žuvies patiekalus ruošęs Nidos žuvies restoranėlyje „Fisheria“ – Adomas Jagnoras.

Nuo ko viskas prasidėjo?

Kas žino, kas nežino, tačiau „Nüman“ turėjo įdomių patirčių. Restorano istorija neapsiriboja debiutanto sėkme ir rekordiniu šuoliu į topų viršūnes pačiais pirmais darbo metais. Vos prieš kelias dienas naujai svečiams duris atvėręs „Nüman“ pakeitė ne tik šefą, bet ir braižą.

Restorano pirmieji metai buvo paskirti sezoninei skandinaviškai virtuvei su fine dining kryptimi, kvietė svečius į degustacines vakarienes, nesiūlė a la carte meniu, o prie pagrindinio virtuvės vairo stovėjo iš Danijos po dešimt metų parvykęs šefas Matas Paulinas.

Augustės Tamulytės nuotr.

Augustės Tamulytės nuotr.

Svarbiausia – svečio emocijos prieš, per ir po

„Mes siekiame palįsti po kliento oda. Mūsų vietos tikslas – nuo pirmosios apsilankymo minutės žadinti pojūčius ir kelti emocijas, kurios lydėtų ne tik pietų ar vakarienės metu, bet ir užvėrus restorano duris“, – poetiškai sentencijomis dalijosi restorano savininkė Gitana Survilienė.

„Nüman“ savininkė Gitana prisipažįsta, jog minčių per kelis mėnesius buvo visokių, tačiau suprato, kad visą laiką su vyru norėję tokio tipo restorano (verslininkai šiame versle sukasi jau 17 metų), tad tvirtai nusprendė startuoti nauju amplua.

Kaip pokyčius išgyveno savininkai?

„Šefas restorane yra svarbus asmuo, jis turi būti virtuvės komandos vedlys ir autoritetas. Užsidarėme vasarai ir galvojome, galvojome ir galvojome, kas galėtų išpildyti mūsų idėjas ir tęsti pradėtą kelią. Aš esu tikrai analizatorė, stebėjau ir sekiau skirtingų Lietuvos šefų karjeros kelią, analizavau darbus. Na, o po vienareikšmiškai gerų komentarų apie vasarą Nidoje naujame žuvies restorane besidarbavusį Adomą ir jo maistą, nutariau jam paskambinti“, – šefo paieškos niuansais dalijosi moteris.

Moliūgų sultinys | grybai, kiaušinio trynys, česnakas, šalavijas (6 Eur). Restorano nuotr.

Ką ragauti naujame meniu?

Naujasis šefas Adomas Jagnoras paruošė meniu, kuriame – išraiškingi patiekalai, atspindintys naują koncepciją ir šefo braižą. „Aš gaminu tikrą maistą. Svečiui svarbu komfortas, o mūsų pareiga jį sukurti teisingai ir skaniai“, – trumpai ir teisingai pabrėžė šefas.

Naujame meniu ne tik atsispindi sezoniškumas bei comfort food stiliaus braižas, kainodara – draugiška ir nesikandžiojanti.

Ragauti verta kone viską, pradedant nuo rudeniško moliūgų sultinio su grybais, pagardinto kiaušinio tryniu, česnaku, šalaviju (6 Eur), pastrami su duona, krienais, ridikėliais, krapais (12 Eur), upėtakio su pomidorais bei ožkų sūrio kremu (9 Eur) ar kiaulės žandų spurgų su grybais (6 Eur).

Pagrindinių patiekalų meniu draugiškas ir žuvies, ir mėsos, ir daržovių mylėtojams. Jauki menkė su bulvėmis, svogūnais bei grietinėle (14 Eur), elniena, patiekiama su petražolių šaknimis ir grybais (28 Eur), garsioji putpelė su grikiais, pastarnokais, kopūstais bei gira (18 Eur) ar saliero šaknis su lazdyno riešutais, grybais bei topinambais (13 Eur) – kiekvienas atras savo meilę.

„Šefo karjeros viršūnė – pilnas restoranas“, – sako naujasis šefas Adomas Jagnoras.

Gastronominiai Kauno metai

O šiais metais Kauną drąsiai galime skelbti gastronomine Lietuvos sostine. Rudenį pasitikę naujais restoranais („snobas“, „Momo grill“ ir „ieti“), svečiai negali praleisti progų aplankyti dar vieno gero maisto mylėtojų traukos centro.

Skanių atradimų ir pasimatysime Kaune.

Daugiau įdomių straipsnių, interviu ir naudingų patarimų rasite portale VMGmaster.lt.

Urtės įspūdžių ieškokite jos „Instagram“ paskyroje ir portalo VMGonline.lt skiltyje Urtės rubrika.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: