naujienos Naujienos

Turtinga ir marga „Turkijos virtuvė“

Aistė Čiučiurkaitė, 2015-10-27, 8:00


Nebūtina važiuoti toli, kad atrastum tai, kas stebina kiekvieną. Tai knyga, kuri padės eksperimentuoti, kurti ir pažinti Turkijos kulinarinę pusę.

Turkija garsėja dieviško skonio įdomios tekstūros saldumynais, patiekalais iš įvairių daržovių, šviežiais vaisiais ištisus metus. Būtų nuodėmė šiomis gamtos dovanomis nepasinaudoti. O kad keliauti Turkijos virtuvės labirintu būtų lengviau, teisingu keliu nuves Turkijoje gyvenančios lietuvės Jolitos Koruklu knyga „Turkijos virtuvė“.

Daugelį metų Turkijoje praleidusios J. Koruklu knyga yra sudėliota taip, kad tolima svetimos šalies kultūra taptų pažįstama ir artima. Be įvairiausių receptų, yra aprašyti Turkijos patiekalai, šventės ir patarimai. Todėl knygą paskaityti naudinga ir prieš vykstant į šią šalį. Storas, 335 puslapių, gidas pravers kiekvienam, mėgstančiam suktis virtuvėje ir išbandyti vis kitokius skonius. Įdomu tai, kad prie kiekvieno recepto yra patiekalo aprašymas, istorija.

Turkijos virtuve
Knyga turkiškos virtuvės skoniais, receptų gausa ir įvairumu sužavės kiekvieną, mėgstantį ne tik skaniai, bet ir sveikai pavalgyti.

Artėjant didžiosioms metų šventėms, ši knyga pravers ruošiant patiekalų stalą. Turkijos virtuvė gausi vegetariškų patiekalų, kurie tinka Kūčioms, o ingredientai atitinka lietuviškas tradicijas. Tad norintiems nustebinti šeimą, draugus ir svečius, ši knyga bus vienas pagrindinių asistentų kalėdinėje virtuvėje.

Jolita Koruklu, „Turkijos virtuvė“. „Smaguris“, 2015.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: