naujienos Naujienos

Trūksta idėjų Naujųjų stalui? Dvi komplimentų vertos žuvies variacijos pagal Alfą ir Agnę (receptai)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Luko Griciaus nuotr., 2018-12-28, 16:00


Ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti dienas iki Naujųjų metų šventės. Kokiais patiekalais mėgautis šventinį vakarą? Galbūt verta pasvarstyti apie žuvį? Pristatome po gardžią variaciją iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

Jei svarstote, ką rinktis pagrindiniam patiekalui, siūlome nesudėtingą, tačiau sėkmę garantuojančią Agnės idėją – druskoje keptą doradą. Ilgai vargti neteks, o skonis nenuvils nė vieno svečio. Kaip sako pati Agnė, šis jos receptas – visų laikų topas. Juk genialumas slypi paprastume, tiesa?

O štai Alfas atskleidžia, kaip tobulai pasisūdyti ir pamarinuoti lašišą. Skonio receptorius užliūliuos juntamos citrusų ir mėtų natos. Kai procesas bus baigtas, iš jos galėsite gaminti, ką tik širdis geidžia. Nuo sumuštinukų iki užtepėlių šventiniam stalui.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Sūdyta lašiša su mėtomis ir citrusais pagal Alfą (6–8 asmenims)

Jums reikės:

1 kg lašišos filė

2 šaukštų druskos

1 šaukštelio cukraus

Žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų

20 g šviežių kalendrų

20 g šviežių mėtų

1 apelsino

1 citrinos

2 žaliųjų citrinų

  1. Žuvį padėkite ant kepimo popieriaus odele į apačią.
  2. Pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.
  3. Nutarkuokite citrusų žieveles ir suberkite ant lašišos.
  4. Smulkiai sukapokite kalendras, mėtas ir sudėkite ant lašišos.
  5. Suvyniokite žuvį į kepimo popierių ir įdėkite į plastikinį maišelį.
  6. Laikykite šaldytuve ne trumpiau nei 24 valandas.
  7. Supjaustykite plonais griežinėliais ir ragaukite su sumuštinukais ar salotomis.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Druskoje kepta dorada pagal Agnę (2–3 asmenims)

Jums reikės:

2 skrostų doradų

2 kg druskos

kelių šakelių čiobrelių

  1. Į kepimo formą supilkite dalį druskos, kad būtų bent kelių cm storio sluoksnis.
  2. Tuomet sudėkite doradą, į žuvies vidų įdėkite po šakelę čiobrelių.
  3. Žuvį gausiai užpilkite likusia druska.
  4. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
  5. Žuviai iškepus druska bus sukietėjusi ir lengvai ją nuimsite – lyg kiautą.

O kaip žuvį mėgstate ruošti jūs? Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: