top of page

TOP skanios vietos pagal Benediktą Vanagą

Žymiausias Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas išduoda jam skaniausias Vilniaus vietas, kuriose jį išvysti galima kasdien, atskleidžia, kas kiekvieną rytą jam atneša vis tuos pačius pusryčius, paaiškina, kodėl verčiau neužkandžiauti prie vairo, ir išduoda mylimiausių obuolių rūšį.

Dabar madinga laikytis įvairiausių dietų, mitybos planų, atsisakyti įvairiausių produktų… O koks Jūsų kredo prie stalo?

Valgymas – vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Nereikėtų į jį žiūrėti kaip į pavojų – tiesiog visur ir visada išgelbės saikas. Laikausi principo, kad viskas gali būti nuodas arba vaistas, tad labai svarbu dozės.

Ar turite kokių sveikų mitybos įpročių, kurių šventai laikotės?

O kas tas sveikas įprotis? Juk jauti, kas tavo organizmui geriau, tai taip ir maitiniesi. Pavyzdžiui, aš daug vandens gėriau dar tada, kai niekas nekalbėjo, kaip tai sveika. Dabar tai ypač madinga.

Kokiai saldžiai maisto pagundai sunkiai atsispirtumėte?

Kartais suvalgau desertą, bet dėl manęs saldumynų gali ir nebūti. Mėsa ir jos patiekalai – tai, kas daug skaniau ir mano racione užima daug svarbesnę vietą.

Kaip manote, ar saugu žmonėms valgyti prie vairo?

Geriausia žmogui atlikti vieną veiksmą vienu metu. Kai darai kelis, nė vieno veiksmo nepadarai iki galo gerai. Mėgstu žaisti šachmatais ir pastebėjau, kad kai tai darau valgydamas, žaidimo kokybė labai krenta: jei nepralošiu, tai padarau žioplų klaidų, kurių nedarau, kai esu susikaupęs tik į žaidimą. Galiausiai, valgyti vien tam, kad valgytum, nėra taip jau smagu. Geriau ramiai prisėsti prie stalo ir pajusti visą valgymo malonumo procesą. Pajusti maisto kvapą, skonį, būseną ar garsą.

Kokie užkandžiai jus labiausiai džiugina?

Esu visiškas obuolių gerbėjas, o Kalėdų laikotarpiu – mandarinų. Šiais dalykais mane galima nupirkti. O mėgstamiausia obuolių rūšis – „Jonagold“.

TOP 4 skanios vietos, kur galite dažniausiai sutikti Benediktą Vanagą

Pusryčiai

San Valentino

Esu konservatyvus. Daugiau nei 20 metų kasryt pusryčiauju kokioje nors vietoje Vilniaus senamiestyje. Pastaruosius 4 metus ta vieta – „San Valentino“. Kiekvieną mielą rytą nuo 7.30 val. aš būsiu ten. Turiu savo mėgstamą stalą, prie kurio įvyksta mano pirmieji dienos susitikimai. Natūralu, kad ilgą laiką pusryčiaujant toje pačioje vietoje susiformuoja vietinių pažįstamų ratas, grupė žmonių, kurie yra greta ir turi panašių ritualų, tad rytais visuomet sutinku ir daug pažįstamų. Pusryčiauju visuomet įsijungęs kompiuterį, pasitikrinu paštą, atrašau laiškus, susidėlioju visą dieną. Dažniausiai valgau kiaušinienę su vytinta šonine ir įkeptais svogūnais. Savaitgaliais vieną iš dviejų dienų tik jau kitu laiku irgi būnu ten su bičiuliais.

Adresas: Trakų g. 18/Vilniaus g. 47

Pietūs

Yra kelios vietos, kurias pasirenku, priklausomai nuo to, kurioje miesto dalyje esu ir kiek turiu laiko pietums. Bet tą pačią dieną du kartus iš eilės į tą pačią vietą neinu.

LRT kavinė

Tai legendinė vieta. Maisto kokybė gal ir nėra pati geriausia, bet bent jau labai arti to. Ten jau susiformavo savotiška komuna. Visi valgytojai vieni kitus atpažįsta.

Hazienda Steakhouse

Ten tikrai puikūs dienos pietūs – su idėja. Be abejo, galima užsisakyti patiekalus ir iš meniu, bet rekomenduočiau išbandyti dienos pietus. Meniu patiekalai tegul lieka vakarienei.

Adresas: Maironio 13

Markus ir Ko

Daug metų ten lankausi ir tiek patiekalai, tiek aptarnavimas nenuvilia. Didkepsniai Vilniuje ten – nr. 1. Smagu, kad yra vietų, kurios nesikeičia ir nenuleidžia kokybės kartelės dešimtmečiais.

Adresas: M. Antokolskio 11

Naujausi įrašai

bottom of page