naujienos Naujienos

TOP 7 skanios vietos pagal Mindaugą Stasiulį + paprastas keptos dorados receptas

Agnė Pačekajė, 2018-04-06, 7:50


Radijo ir televizijos laidų vedėjas, garsus humoristas Mindaugas Stasiulis dalijasi skaniausio maisto taškais Vilniuje ir Klaipėdoje, džiaugiasi vėlyvųjų pusryčių tradicija ir išduoda, kaip greitai ir skaniai iškepti žuvį.

Valerijos Stonytės nuotr.

Ar pavyksta laikytis mitybos režimo?

Kai gyveni tvarkingą grafikinį darbo gyvenimą, tai natūraliai pavyksta valgyti reguliariai. Tik dėl tvarkingos vakarienės galvos nukirsti neduočiau, nes net ir ją pavalgius laiku būna vėlyvų įlindimų į šaldytuvą.

Kaip atrodo tavo pusryčiai?

Anksti keliuosi ir lekiu į radiją net kavos namie neišgėręs. O jau darbe jos išgeriu ir sukertu kokį negudrų pusrytį – iš serijos jogurtuką, varškę ar vaisių. Jei galėčiau rinktis, pusryčiaučiau vėlai, kokią 10–11 val., kaip kad tai darau atostogaudamas, kai atsikeli gerame viešbutyje ir gausiai, skaniai pavalgai. Po tokių pusryčių visą dieną valgyti nesinori.

Ar Lietuvoje yra užtektinai vietų, kur skanu pavalgyti?

Tikrai yra. Ir jas susiradau, nes klausiau draugų rekomendacijų. Tai geriausias būdas ieškoti patikimų, skanių vietų, nes jau įsitikinau – tai, kad restoranas pakliūva į geriausių restoranų dešimtuką ir šimtuką, nebūtinai reiškia, kad ten bus gerai.

Ar maistas restorane – svarbiausias elementas?

Tai svarbu, bet man ne ką mažiau svarbu ir vieta, kur įsikūręs restoranas ar kavinė. Kartais norisi pasėdėti kažkur, kur gražia aplinka „maitinasi“ akys. Jei restoranui pavyksta suderinti abu dalykus, jis tikrai gyvuos ilgai.

Geriausia virtuvė yra…

Kokybiški sušiai – visada puikus pasirinkimas. Tailandietiška virtuvė irgi labai patinka – visi tie „wok“ reikalai su greit pačirškintomis daržovėmis. Geras „šmotas“ brandintos jautienos kokioje nors specifinėje vietoje, kuri turi gerą grilį ir virtuvės šefą, man irgi įtiks.

Skanios vietos pagal Mindaugą Stasiulį

BRIUSLY

Kai užsinoriu tobulų tailandietiškų makaronų Lietuvoje, žinau, kad ten tokius tikrai rasiu.

BRIUSLY feisbuko paskyra

Adresas: Islandijos g. 4 (Vilnius)

DISTILERIJA arba BARDAKAS

Tai dvi puikios vietos, nes jose galima ir pašokti, ir skaniai pavalgyti: gali vėlai vakare gauti visai neblogą vištos sparnelį, gal net kokį kepsnį.

DISTILERIJA feisbuko paskyra

Adresas: Vilniaus g. 28 (Vilnius)

BARDAKAS feisbuko paskyra

Adresas: Vilniaus g. 22 (Vilnius)

 

TIME

Ten puikūs vėlyvieji pusryčiai. Pradžioje maniau, kad „brančas“ – hipsteriška radiacija, bet vėliau ir pats ją įvertinau. Tai taip gražu – žmonės sėdi kelias valandas niekur neskubėdami, valgo ir švenčia gyvenimą. Staiga tampame Vakarų Europa – niekur nelekiančiais, civilizuotais žmonėmis, kurie nekemša paskubom maisto, sukišę į burną rankas iki alkūnių.

TIME feisbuko paskyra

Adresas: Mindaugo g. 27 (Vilnius)

HAZIENDA STEAK HOUSE

Kai norisi to gerai pačirškinto mėsos gabalo, apie kurį kalbėjau prieš tai, žinau, kad čia tikrai tokį gausiu.

HAZIENDA feisbuko paskyra

Adresas: Maironio 13 (Vilnius)

MONAI

Vos pagalvoju apie Klaipėdą ir norą skaniai pavalgyti, iškart prieš akis iškyla „Monai“. Ten viskas labai labai gerai. Manau, su manimi sutiks daugelis.

MONAI Feisbuko paskyra

Adresas: Liepų g. 4 (Klaipėda)

MEAT LOVERS PUB

Jei Klaipėdoje norisi gražaus vaizdo uoste, Senojoje perkėloje, rekomenduoju sukirsti gerą „burgerį“. Man, kaip buriuojančiam, tai labai graži vieta. Ir tikrai skanu.

MEAT LOVERS PUB feisbuko paskyra

Adresas: Danės g.1 (Šiaurinis ragas, Senoji perkėla), Klaipėda.

Dorada pagal Mindaugą

„Gaminant žuvį su ja reikia elgtis kuo paprasčiau. Kai prisimenu, kaip anksčiau ruošdamas lašišą ją kišdavau į kažkokius majonezus, net bloga darosi“, – prisimena senas kulinarines patirtis Mindaugas ir išduoda paprastą, greitą ir laiko patikrintą keptos dorados receptą.

Jums reikės:

2 doradų

Saujos prieskoninių žolelių (pavyzdžiui, rozmarino arba petražolių)

Gabalėlio sviesto (vienam žmogui reikia apie 20–30 g arba pagal skonį)

1 citrinos

Druskos, pipirų

Kaip gaminti:

Doradas išdarinėti, nuplauti, į žuvų pilvo ertmę įberti žolelių, įdėti sviesto, įspausti citrinos (galima ne įspausti, o įdėti kelis griežinėlius), pabarstyti druska ir pipirais. Žuvį paguldyti į skardą, pašauti į iki 180 °C įkaitiną orkaitę ir kepti 30–50 min. Vasarą šią žuvį galima čirškinti ant grilio, prieš tai įdėjus į specialią formą su grotelėmis. Valgyti su ant grilio keptomis daržovėmis.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: